Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Fostul consilier al lui Gelu Oltean, la DNA

București: Fostul consilier al lui Gelu Oltean, la DNA

DISTRIBUIȚI

DNA146519 – 26092016 –  Corneliu Alexandru, fost consilier al lui Gelu Oltean in perioada in care acesta era sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), a fost audiat luni la DNA, in calitate de martor, surse judiciare declarand pentru News.ro ca procurorii l-au intrebat despre un telefon pe care l-a folosit cat a lucrat la DIPI si care ar fi fost cumparat din fonduri operative nelegal cheltuite de fosti sefi ai institutiei.

Corneliu Alexandru a plecat de la DNA in jurul orei 11.00, fara a spune ce a fost intrebat de procurori si in ce calitate a dat declaratii. Potrivit surselor citate de News.ro, Corneliu Alexandru le-ar fi spus procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie ca nu cunoaste modalitatea de achizitionare a respectivului telefon, pe care l-a si predat cand a plecat din DIPI.

Corneliu Alexandru a fost timp de aproximativ trei saptamani consilierul lui Gelu Oltean, in perioada in care acesta a fost seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna. Gelu Oltean a fost sef al DIPI pana in anul 2014.

Directia Nationala Anticoruptie anunta, in 29 august, ca sunt urmariti penal sase fosti sefi ai DIPI – Gelu Olean, Rares Vaduva, Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Gheorghe Popa si Ioan-Dorin Popa -, pentru infractiuni precum deturnare de fonduri, fals intelectual, abuz in serviciu si delapidare. Anchetatorii il acuza pe Gelu Oltean ca, in cursul anului 2014, si-a insusit suma de 15.000 de lei, iar pentru aceasta, intr-un raport intocmit ulterior, a atestat in fals existenta unor cheltuieli operative. ”Pentru a ascunde delapidarea fondurilor operative, acesta a dispus, nelegal, inregistrarea in evidentele documentelor secrete de stat ale DIPI nivelul de clasificare ‘secret’, a unui inscris care nu continea nicio informatie a carei divulgare sa fie de natura a produce daune securitatii nationale”, sustin procurorii. Dosarul este disjuns din cel in care sunt judecati fostul

ministru al Internelor Gabriel Oprea, fostul sef al DIPI Gheorghe Nicolae si fostul sau adjunct Nelu Zarnica.

Acestia sunt acuzati ca au cumparat, pentru protectia demnitarilor, un autoturism Audi A8 cu bani care erau destinati doar pentru achizitii necesare in cazuri de combatere a coruptiei, dar masina a fost folosita doar de fostul ministru Gabriel Oprea, din 21 august pana in octombrie 2015. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.