Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Pompierii, din nou în luptă cu inundațiile

București: Pompierii, din nou în luptă cu inundațiile

DISTRIBUIȚI

inundatii146367 – 19092016 – În contextul menţinerii în vigoare a avertizărilor hidro-meteorologice periculoase emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, peste 5.000 de pompieri cu 1.000 mijloace tehnice sunt la datorie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor de vreme rea.

În cursul nopţii trecute şi în această dimineaţă, peste 80 de pompieri constănţeni au acţionat cu 17 autospeciale de intervenţie şi motopompe, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuții în managementul situaţiilor de urgenţă, pentru evacuarea apei din 12 gospodării și pentru degajarea arborilor căzuţi din cauza vântului puternic, 53 de străzi fiind afectate în mai multe localităţi din judeţ. Totodată, pe DE 81, pe raza localităţii Făclia, salvatorii au intervenit pentru degajarea a două autoturisme surprinse de viitură, în care se aflau trei persoane, iar în municipiul Constanţa şapte persoane au fost evacuate din cinci autoturisme blocate de ploile torenţiale.

În judeţul Constanţa se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor precipitaţiilor abundente, nefiind înregistrate victime până la acest moment.

În această dimineaţă, din cauza apei acumulate pe carosabil, pe DJ 546, la intrarea în municipiul Slatina din judeţul Olt, patru autovehicule, în care se aflau cinci persoane, au rămas blocate. Pentru degajarea apei, a intervenit un echipaj specializat al companiei de apă din localitate, iar pompierii au evacuat persoanele aflate în interiorul autovehiculelor.

De asemenea, pompierii din municipiul Slatina au intervenit cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei dintr-o hală a unei societăţi comerciale, iar în prezent acţionează pentru degajarea apei la centrala termică a Colegiului Tehnic ”Alexe Marin”.

Având în vedere prognoza meteorologică, pompierii, alături de reprezentanții autorităților locale, continuă misiunile proactive, de recunoaștere, cu accent pe monitorizarea cursurilor și acumulărilor de apă, precum și starea lucrărilor de apărare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.