Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Riscul de inundații rămâne ridicat

București: Riscul de inundații rămâne ridicat

DISTRIBUIȚI

inundatii 146408 – 20092016 –  În ultimele 24 de ore, pompierii militari au acţionat pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente înregistrate în 13 judeţe (Brăila, Călărași, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, llfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea) și municipiul București.

Pe parcursul manifestării fenomenelor hidro – meteorologice periculoase nu au fost înregistrate victime, pompierii acționând, cu mijloace specifice, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, îndepărtarea arborilor căzuți pe drumurile publice și evacuarea apei din gospodării, curţi, grădini şi subsoluri. Structurile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au fost angrenate în misiunile de evacuare a apei la 14 locuinţe, 56 de gospodării, 33 beciuri şi subsoluri, precum şi la 9 obiective social – economice.

În judeţul Mehedinţi, 26 de pompieri au intervenit, alături de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în oraşul Strehaia. Pentru evacuarea apei din locuinţele, gospodăriile şi beciurile afectate, salvatorii au acționat cu 17 mijloace de intervenţie (motopompe, autospeciale de intervenţie și camioane).

Pentru limitarea pericolului generat de precipitaţiile abundente şi a apei acumulate în exces, în cursul zilei de ieri, pompierii din judeţul Călăraşi au intervenit cu autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din 56 de gospodării din localităţile Călărași, Modelu și Borcea, ai căror pereţii exteriori riscau să se surpe din cauza infiltraţiilor. Intervenţia promptă şi susţinută a militarilor a diminuat considerabil efectele negative, valoarea bunurilor salvate fiind semnificativă.

În localitatea Horia din judeţul Tulcea, trei persoane au fost surprinse de o viitură şi au rămas blocate în două autoturisme, pompierii SMURD acordându-le acestora primul ajutor medical.

Pentru optimizarea intervenției la inundații, inspectoratele pentru situații de urgență din județele aflate sub incidența codurilor meteorologice şi hidrologice au activat grupele operative și au suplimentat efectivele de pompieri.

Reamintim faptul că sub incidenţa atenţionărilor hidro-meteorologice, riscul de inundaţii rămâne în continuare unul ridicat, iar peste 5.000 de pompieri cu 1.000 mijloace tehnice sunt la datorie, intervenind în sprijinul comunităților acolo unde este nevoie. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.