Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România – șase medalii la Balcaniada Ecvestră

București: România – șase medalii la Balcaniada Ecvestră

DISTRIBUIȚI

 Balcaniada Ecvestră146080 – 05092016 –   România a câștigat șase medalii la Balcaniada Ecvestră: două de aur, trei de argint și una de bronz. În clasamentul pe națiuni, țara noastră se află pe locul 3. Cele mai multe medalii au fost câștigate de Turcia, cu zece medalii, patru de aur, două de argint și patru de bronz. Locul al doilea este ocupat de Grecia, cu opt medalii, două de aur, trei de argint și trei de bronz. Balcaniada de Sărituri peste Obstacole este cea mai importantă competiție sportivă internațională organizată anul acesta de România. Evenimentul a avut loc în țara noastră după 20 de ani de absență.

O asemenea performanță nu a mai avut loc de 24 de ani. Sportivii noștri au reușit să depășească echipele Greciei și Turciei. Pentru România, au evoluat în competiție Ionel Bucur cu Cassius, Andy Candin cu Caruso, Norbert Schuman cu Belle de Jour și Radu Ilioi cu Quintender. Cu o evoluție excelentă, Ștefania  Ilaș (cu Quickborn)  a câștigat duminică aurul balcanic, la individual, Copii. Medalia de argint a fost obținută tot de România prin  Anne-Marie Bianca Bontea (cu For Future).  Medalia de bronz a revenit Turciei prin Lyn Nil Ozgun (cu Comtess).

Ionel Bucur, multiplu campion național și internațional, a obținut duminică, în ultima zi a competiției, medalia de argint pentru țara noastră. A devenit, astfel, vicecampion balcanic la individual. Aurul balcanic a fost câștigat de maceodneanul Luca Zaloznika cu Chagal.

Și echipa de Tineret a avut vineri o evoluție foarte bună. Damian Cojocariu cu La Grande Z, Lisa Candin cu Lara Croft, Alexandra Mladin Brădișteanu cu Coopers Creek 5, Claudiu Floriștean cu Capable, Ștefan Leonte cu Bolandro au câștigat medalia de argint. Aurul a fost adjudecat de echipa Greciei. Medalia de bronz a revenit sportivilor din Turcia.

Echipa de copii a câștigat sâmbătă medalia de bronz. Au evoluat în concurs Ștefana Maria Ilas (cu Quickborn), Anne-Marie Bontea (cu For Future), Ștefania Stoica-Schuman (Cu Colany), Sara Mușetescu (cu Daylight). Medalia de aur a fost câștigată de echipa Turciei, iar cea de argint a revenit echipei Greciei.

Balcaniada de Sărituri peste Obstacole este cea mai mare competiție sportivă internațională organizată anul acesta de România. Țara noastră a atins un record absolut în istoria de 48 de ani a competiției în ceea ce privește sportivii și caii înscriși în concurs. 258 de cai și 250 de sportivi din 8 țări balcanice s-au înscris la Balcaniadă. România a avut o echipă numeroasă și valoroasă. 40 de sportivi români şi 50 de cai au participat la toate cele şapte probe: copii, tineret, juniori, amazoane, cai tineri, seniori şi echipe. Competiția a avut loc pe parcursul a patru zile (1 – 4 septembrie), la Clubul Regatul Cailor. –   PROMPT MEDIA

foto:puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.