Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tăriceanu vede un guvern PSD – PNL condus de Cioloș

București: Tăriceanu vede un guvern PSD – PNL condus de Cioloș

DISTRIBUIȚI

 tariceanu146200 – 12092016 – Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat din nou PNL şi oferta venită de la Cotroceni, prin care preşedintele Klaus Iohannis îşi dorea ca formaţiunile politice de dreapta să câştige alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an şi să conducă România în următorii ani. Tăriceanu spune că este foarte previzibil un guvern PSD – PNL, cu Dacian Cioloş premier în continuare.

”PNL nu mai este de dreapta de foarte mult timp. Recurge în mod constant la politici populiste. Eu am plecat din PNL din cauza principiilor liberale de tradiţie care erau încălcate flagrant, în favoarea unor compromisuri de câştig rapid al electoratului”.

În altă ordine de idei, liderul ALDE şi-a exprimat opinia faţă de recentele scandaluri de corupţie în care sunt implicaţi principalii oameni politici: ”Nici în anii ’80 nu exista teroarea de care aveam parte acum, nu existau luptele acestea evidente între diverse instituţii ale statului. Trăim o adevărată hăituială de oameni, manhunt cum spun englezii, cum vedem în cazul lui Ponta, Dragnea, Ogluţa şi poate şi al meu”.

Liderul ALDE este de părere că deterioarea climatului din societate îndepărtează investitorii şi descurajează oamenii de afaceri. ”Se observă un dezechilibru în controlul democratic ale instituţiilor de forţă din România. În loc să se facă o justiţie echilibrată, se vizează

peştii mari, şi deja exista interferenţe în jocul politic. Din păcate, lupta anti-corupţie a devenit un paravan pentru lupta reală dintre aceste instiruţii. Vom ajunge să avem o democraţie ca în Rusia, a lui Putin, unde presa şi societatea civilă sunt formale”, scrie stiripesurse.ro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.