Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Transportatorii rutieri cer înghețarea imediată a tarifelor RCA

București: Transportatorii rutieri cer înghețarea imediată a tarifelor RCA

DISTRIBUIȚI

 tir146197 – 12092016 – Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM solicită Guvernului să intervină prin ordonanță de orgență și să înghețe tarifele RCA în următoarea ședință la valorile medii din raportul Milliman, conform cu propunerile transportatorilor trimise la 3 august 2016. Actuala ordonanță de urgență, publicată pe site-ul Ministerului de Finanțe, este doar generală și nu limitează tarifele RCA, transportatorii rutieri fiind nemulțumiți de forma acesteia, urmând ca în data de 15 septembrie 2016 să se organizeze un protest național împotriva creșterii tarifelor RCA.

Guvernul poate limita tarifele RCA conform Legii Concurenței 21/1996, modificată și completată în 2016, iar Consiliul Concurentei investighează de doi ani piața asigurărilor din România împotriva unor practici neconcurențiale, practici care au fost dovedite în raportul Milliman întocmit la cererea ASF și trimis către Parlament. Sistemul bonus-malus nu funcționează, tarifele RCA au crescut de două –  trei ori, iar acordarea bonusului de către firmele de asigurare nu mai îndeplinește scopul pentru care a fost creat, încălcându-se Norma Nr.23/2014..

Patronatele din transporturile rutiere consideră că tarifele RCA ar trebui înghețate timp de șase luni la valorile din raportul Milliman.

”Transportatorii rutieri nu ar trebui să se lase păcăliți de Guvern, asigurători sau de alte persoane bine intenționate! Fără un tarif RCA înghețat la valori clare nu se va întâmpla nimic. În România astăzi la RCA, bonus egal amendare, iar malus egal exterminare. În 2012 o RCA pentru un camion costa 300 de euro, în 2013 polița a ajuns să valoreze 700 de euro, iar tarifele au crescut la 1.000 de euro în 2014, la 3.500 euro la final de 2015 și, în pofida sesizărilor și dialogului cu autorități și asigurători, asigurarea RCA pentru camioane a ajuns să coste peste 5.000 euro la clasa B0 după iulie 2016. Având în vedere că piața asigurărilor a crescut semnificativ, solicităm Parlamentului reînființarea unei autorități dedicate asigurărilor – Consiliul de Supraveghere a Asigurărilor având în vedere că asigurările nu sunt tratate cu atenția cuvenită de ASF. Solicităm Guvernului să intervină pentru înghețarea tarifelor RCA și să nu mai sprijine punctual grupuri de interese care pentru profitul propriu sacrifică dezvoltarea economică a României”, se arată într-un comunicat remis PROMPT MEDIA.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.