Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Uite demisie, nu e demisia

București: Uite demisie, nu e demisia

DISTRIBUIȚI

mircea-valentin146517 – 26092016 –  Dacian Cioloş a convenit cu Mircea Valentin să rămână în funcţia de şef al Corpului de Control al prim-ministrului, după ce acesta şi-a anunţat intenţia de a pleca din Executiv. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu. Asta după ce, luni dimineaţa, Mediafax anunţa, citând surse din Executiv, că şeful Corpului de Control al prim-ministrului, Mircea Valentin, va părăsi funcţia guvernamentală începând cu data de 1 octombrie, plecarea acestuia din funcţie fiind anunţată în urmă cu câteva săptămâni. De altfel, la scurt timp după apariţia ştirii, Valentin Mircea a postat un mesaj pe Facebook în care a confirmat faptul că încă de la începutul lunii septembrie i-a solicitat lui Dacian Cioloş ca, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecţia Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fie eliberat din funcţie.

”Şeful corpului de control şi-a anunţat intenţia de a pleca din Executiv înainte de declaraţiile pe care le-a făcut şi care priveau reacţia autorităţilor în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al corpului de control. Premierul a avut o discuţie cu Valentin Mircea şi au convenit ca pâna la finalul acestui mandat şeful corpului de control să ramână în funcţia pe care o deţine”, a declarat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Luni dimineaţă, Valetin Mircea a scris, pe Facebook, la scurt timp după ce în presă a apărut ştirea potrivit căreia pleacă din Guvern, că îi solicitase premierului să fie eliberat din funcţie încă de la începutul lunii septembrie.

”Avand in vedere informatiile aparute in aceasta dimineata in mass-media, precizez urmatoarele: inca de la inceputul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odata cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului in Inspectia Generala a Guvernului, dar nu mai tarziu de finalul lunii octombrie, sa fiu eliberat din functie, pentru a putea sa ma ocup de proiectele profesionale si academice amanate odata cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale in strainatate. Primul ministru m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului guvern.

Proiectul de OUG privind infiintarea Inspectiei Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri sa se afle un functionar public, in vederea asigurarii profesionalismului si stabilitatii structurii de control a guvernului”, a scris Valentin Mircea pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Mircea Valentin sugerase, într-un comentariu postat pe Facebook, că intenţionează să părăsească funcţia guvernamentală. ”În curand voi reveni înapoi, în mediul privat, iar comunicarea va fi făcută în principal pe LinkedIn, Twitter şi pe blogul meu profesional”, afirma Mircea Valentin pe contul său de Facebook.

Recent, Valentin Mircea a provocat reacţia unor oficiali din Executiv, după ce a scris pe Facebook că, după cutremur, instituţiile nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări şi nu au liniştit populaţia. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.