Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Vasile Blaga, sub control judiciar, a demisionat din fruntea PNL și...

București: Vasile Blaga, sub control judiciar, a demisionat din fruntea PNL și nu mai e șef de campanie electorală

DISTRIBUIȚI

vasile-blaga146569 – 28092016 – Procurorii DNA l-au dispus măsura controlului judiciar pentru Vasile Blaga. Copreședintele PNL este investigat pentru trafic de influență fiind acuzat că în perioada 2009-2012 ar fi intervenit pentru acordarea unur contracte în mod preferențial unor firme în schimbul unui procent din contravaloarea acestora.

La ieșirea de la DNA Ploiești, Vasile Blaga a lăsat de înțeles că s-ar putea să își depună demisia, lucru care s-a întâmplat la scurt timp. ”Eu sunt garantul respectării statului și a tuturor deciziilor partidului” a spus acesta făcând referire la statul PNL în care se interzice ocuparea unei funcții de conducere de către o persoană care este cercetată penal. Vasile Blaga a mai afirmat că nu sunt adevărate acuzațiile ce i se aduc și că își va demonstra nevinovăția.

Copreședintele PNL a fost audiat miercuri dimineață la sediul DNA Ploiești pentru fapte comise în perioada când ocupa funcția de ministru de Interne.

Vasile Blaga a anuntat intr-un comunicat de presa ca isi depune demisia din functia de co-presedinte al PNL, afirmand ca isi va dovedi ”nevinovatia in fata institutiilor abilitate”.

”In urma acuzatiilor care mi s-au adus astazi, imi voi dovedi nevinovatia in fata institutiilor abilitate. Eu insumi sunt garantul respectarii Statutului PNL si a tuturor deciziilor partidului. Nu pot sa cer colegilor mei sa respecte criteriile de integritate, iar eu sa nu o fac. Ca atare, voi actiona in consecinta si imi depun demisia din functia de co-presedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an” susține Blaga. ”Buldogul”, de asemenea, nu se va mai afla pe listele electorale pentru alegerile din decembrie. În locul său, ca șef de campanie electorală, ar putea veni Gheorghe Falcă sau Gheorghe Fluture.

Alina Gorghiu, aflată la Paris, a precizat că va pleca imediat spre București. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.