Acasă Economie Giurgiu: Peste două kg de bijuterii depistate de poliţiştii de frontieră

Giurgiu: Peste două kg de bijuterii depistate de poliţiştii de frontieră

DISTRIBUIȚI

 bijuterii Giurgiu146118 – 07092016 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit ascunse în diferite locuri într-un autoturism, precum şi în bagajele personale, 2.380 de grame de bijuterii din argint, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară. Evenimentul a avut loc la 6 septembrie, orele 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu când s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român conducând un autoturism marca Mitsubishi înmatriculat în România, alături de care se afla ca pasager o femeie de 39 de ani, domiciliată în București.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care au descoperit, ascunse sub torpedoul maşinii, în suportul de pahare, dar şi în bagaje (într-o umbrelă, într-un pachet de şerveţele umede etc.) mai multe pungi din plastic în care se afla o cantitate însemnată de bijuterii. La cercetări, s-a stabilit că bijuteriile (lănțișoare, brățări, cercei, inele şi pandantive), toate din metal alb, posibil argint, în greutate de 2.380 grame, aparțin pasagerei autoturismului.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul în schimbul sumei de 1.500 euro şi intenţiona să le comercializeze pe raza localității de domiciliu.

Având în vedere că aceasta nu deţine documente de provenienţă şi nu era autorizată să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la ridicarea bijuteriilor în vederea expertizării, iar în funcţie de rezultatul acesteia, vor fi luate măsurile legale ce se impun. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.