Acasă Externe Agenda Europeana Marea Britanie: Deputatul Vreme la ”Space for Inspiration”

Marea Britanie: Deputatul Vreme la ”Space for Inspiration”

DISTRIBUIȚI

– 146419 – 21092016 – La invitaţia Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) deputațul Valerian Vreme, președintele Subcomisiei pentru Spațiu, şi preşedinte în exerciţiu a Uniunii Interparlamentare pentru Spaţiu (EISC), a participat la evenimentul ”Space for Inspiration”. Evenimentul a fost inclus în agenda programului de conferinţe a ESA împreună cu UE şi Agenţia Spaţială din UK şi a aprofundat elemente de politică spaţială legate de staţia spaţială internaţională (ISS).UE, prin ESA, a dezvoltat programe de experimente pe ISS ce sunt eşalonate până în 2020. În acest moment, ceilalţi trei parteneri ai Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), SUA, Rusia şi Japonia, au prelungit aceste activităţi până în 2025.

Conferinţa în tematica desfăşurată a prezentat realizările pe care umanitatea le-a obţinut ca urmare a acestor programe din domeniul farmaceutic, agricol, biologie, fizică, chimie, etc., folosindu-se de această entitate (ISS). De asemenea, studiile făcute pentru determinarea condiţiilor necesare pentru ca umanitatea să aibă posibilitatea în viitorul apropiat să organizeze expediţii în spaţiu cu exemplificarea expedițiilor viitoare ce se preconizează a avea loc pe planeta Marte.

Două zile de discuţii şi prelegeri ținute de factorii de decizie din ESA sau din alte agenţii (NASA, JAXA- (agenţia japoneză), din mediul academic şi politic, au condus la concluzia că UE trebuie să continue activitatea pe ISS.

Valerian Vreme, în sesiunea de concluzii, a evidenţiat faptul că este absolut necesară continuarea activității pe ISS, menţionând că subiectul va fi dezvoltat şi la conferinţa plenară a EISC din 3 – 4 octombrie 2016, care se va desfăşura la Bucureşti. În continuare, Vreme a menţionat faptul că statele europene au o decizie importantă de luat în cadrul Consiliului de miniştri care va avea loc la Luzern, şi anume dacă Europa va rămâne partener în ISS. Concluzia după cele două zile de conferinţă trebuie să fie un răspuns afirmativ: ”În scurt timp România va găzdui conferinţa EISC unde intenţionez să prezint un raport asupra discuţiilor de la Londra. Sunt convins de importanţa unui angajament al statelor europene faţă de viitorul zborului în spaţiu şi a explorării spaţiale. ESA trebuie să rămână un partener puternic la nivel global”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.