Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti PNL: Școala românească, din fabrică de șomeri spre pepinieră de talente

PNL: Școala românească, din fabrică de șomeri spre pepinieră de talente

DISTRIBUIȚI

146567 – 28092016 – Într-un reportaj difuzat recent, școala românească a fost numită ”fabrică de șomeri”. Este alarmant faptul că după 26 de ani de la revoluție, sistemul nostru de învățământ a involuat parcă, deși s-a aflat într-o permanentă reformare care a dus doar la adâncirea crizei, este de părere deputatul PNL Florica Cherecheș.

”Aceasta se întâmplă, în primul rând, datorită faptului că nu există o viziune pe termen lung asupra rezultatelor procesului educațional și nici continuitate în implementarea unui program pe termen lung. Desele schimbări de legislație, de curriculă școlară, politizarea excesivă realizată de PSD, modificări legislative care răspund unor interese de partid ale PSD-ului, dar afectează învățământul românesc, lipsa unui buget corespunzător, chiar slaba pregătire sau lipsa de motivație a unor cadre didactice, au efecte negative asupra performanței școlare. Afirmăm că în centrul sistemului de învățământ stă elevul, dar ce facem ca să demonstrăm acest lucru? Acesta intră în școală cu dorința de a învăța, de a-și dezvolta personalitatea, dar foarte curând, aceste idealuri îi sunt înăbușite de rigiditatea sistemului de învățământ, de lipsa de capacitate sau preocupare pentru binele fiecărui individ. Școlile își doresc să aibă cât mai mulți elevi,  pentru a primi cât mai mulți bani, fără a se ocupa suficient de sprijinirea elevilor pentru a-și atinge potențialul maxim, pentru a excela în ceea ce îi preocupă. Școala românească are nevoie de profesori și consilieri bine pregătiți și dedicați, care să-i ajute pe elevi să se cunoască mai bine, să-și dea seama care sunt talentele și abilitățile lor naturale și să-I îndrepte spre domeniul care li se potrivește. Aceștia au un rol important și în consilierea părinților, deoarece familia și școala trebuie să colaboreze pentru a-l modela pe fiecare elev, astfel încât să ajungă să își asume responsabilități din ce în ce mai mari. În loc să facă asta, școala pune peste toți un șablon, îi vrea pe toți buni la română și matematică și le dă atâtea teme încât nu se mai pot ocupa de ceea ce îi preocupă cu adevărat.       Nu e de mirare că în această situație, unii părinți caută alternative la școala tradițională, unii fiind chiar gata să se sacrifice și să facă școală cu copiii, acasă. Acesta e un semnal de alarmă pentru școala românească și ar fi bine să-l auzim și să luăm urgent măsuri de îmbunătățire a situației.

Dragi colegi, haideți să ne propunem să facem din școală un loc în care elevii să meargă cu plăcere, în care să învețe lucruri care-i interesează pe fiecare într-un mod inovativ și interesant, în pas cu vremea în care trăim, în care să aibă posibilitatea să exceleze, fiecare în domeniul care-l interesează. O școală în care atât directorii cît și dascălii să își obțină un loc prin competență și profesionalism și nu prin sprijin politic, pentru că numai astfel vor avea parte de respect din partea elevilor și a comunității. Școala trebuie să încurajeze munca cinstită și să producă oameni de caracter, absolvenți bine pregătiți care s-au deprins să muncească pentru a-și dezvolta potențialul interior și care, fie că aleg să-și continue studiile, fie că doresc să învețe o meserie și să se angajeze mai repede, își găsesc un loc pe piața muncii. Haideți să ne propunem cu toții să transformăm școala dintr-o „fabrică de șomeri” și dintr-o uzină care consumă multe resurse dar dă randament foarte scăzut, într-o pepinieră de talente, de copii fericiți și motivați, care știu exact ce vor să facă atunci când vor absolvi!”. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.