Acasă Externe Slovacia: Agendă încărcată pentru senatorul Filip

Slovacia: Agendă încărcată pentru senatorul Filip

DISTRIBUIȚI

petru filip146073 – 05092016 –  Senatorul Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă, a participat, în perioada 2 – 4 septembrie, la Conferinţa pentru politica externă şi de securitate comună şi politica de securitate şi aparare comună, desfășurată la Bratislava.

In prima parte a Conferinţei, lucrările s-au concentrat pe teme generale privind Uniunea Europeană ca actor global, căutând un model nou şi eficace pentru o diplomaţie multilaterală,  dar şi pe teme punctuale privind Politica de vecinatate, problematica migraţiei precum şi politica europeană privind vecinatatea.
La lucrările Conferinţei au participat Federica Mogherini, Inalt Reprezentant UE pentru afacerile externe şi politica de securitate, reprezentanţi ai parlamentelor naţionale şi ai Parlamentului European.

În cadrul reuniunii şefilor de delegaţie, senatorul român a susţinut pentru concluziile finale ale conferinţei, neobligativitatea impunerii cotelor de relocare a migranţilor, decizia referitoare la această problemă urmând să revină statelor membre, amendamentul fiind susţinut în principal de ţările din flancul sudic al UE.

Petru Filip a adresat Inaltului Reprezentant al UE două întrebări în legatură cu necesitatea identificării resurselor financiare corespunzătoare pentru susţinerea strategiei şi referitor la modul în care va fi condusă lupta împotriva terorismului, respectiv dacă va exista o strategie comunitară sau va rămâne un atribut naţional? Răspunsul privind sursele financiare s-a referit la decizii ulterioare care urmează a fi luate de parlamentele naţionale şi guvernele statelor membre, precum şi la realocarea cheltuielilor în bugetul UE.

La reuniunea Atelierului de lucru privind migraţia, Filip a susţinut că singura soluţie eficientă pentru UE şi statele membre este de a acţiona la nivelul statelor aflate la originea fluxurilor migratoare, pentru descurajarea migraţiei. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.