Acasă Politic Slovacia: România joacă tare la Bratislava

Slovacia: România joacă tare la Bratislava

DISTRIBUIȚI

iohannis146336 – 16092016 – România îşi doreşte o integrare mai profundă în Uniunea Europeană, a afirmat vineri, la Bratislava, preşedintele Klaus Iohannis, subliniind că autorităţile de la Bucureşti vor ca ţara noastră să fie ”în nucleul UE”. ”România îşi doreşte o integrare mai profundă şi, evident, dorim să fim în nucleul Uniunii Europene”, a spus Iohannis, care participă la reuniunea informală a Consiliului European. ”Iniţial, întâlnirea a fost convocată pentru a discuta despre viitorul Uniunii în lumina Brexit-ului, dar iată că încet-încet ajungem să discutăm despre viitorul Uniunii pur şi simplu. Este destul de clar că astăzi încercăm să elaborăm un plan, ce se va întâmpla în lunile următoare, până în martie când se serbează 60 de ani de la Tratatul de la Roma, care practic a dus la înfiinţarea Uniunii. Până atunci, asta am discutat cu liderii cu care am avut întâlniri, vrem să avem un plan pentru Uniunea Europeană”’, a precizat şeful statului.

Totodată, Iohannis a evidenţiat că România are ”două puncte care reprezintă părţi esenţiale ale strategiei naţionale – este vorba de un principiu de integrare mai profundă în Uniune, cu cele două aspecte: intrarea în Spaţiul Schengen şi intrarea în zona euro”.

”Cred că încet-încet, mai ales în ultimele luni, partenerii noştri şi-au dat seama că România este o ţară care doar geografic se află într-o margine a Uniunii. În realitate suntem foarte bine pregătiţi, am dovedit că putem să facem faţă fără niciun fel de problemă acestui val migraţionist, ne-am protejat foarte bine graniţele proprii, (…) am reuşit să integrăm un număr de migranţi care au ajuns în România. Suntem foarte bine pregătiţi şi din punct de vedere economic. (…) Cred că oricine şi-a putut da seama foarte uşor că la noi lupta împotriva corupţiei este un lucru pe care îl luăm foarte în serios, cu rezultate notabile, şi aceste lucruri s-au văzut foarte bine şi în UE”, a subliniat preşedintele.

Cât priveşte intrarea României în Schengen, având în vedere şi recentele afirmaţii de susţinere pentru acest demers din partea unor ţări, Iohannis a declarat: ”Lucrurile nu sunt niciodată simple şi este nevoie de discuţii cu mai mulţi parteneri. Nu vreau să nominalizez, dar mai este de lucru. Să nu-şi imagineze cineva că problema este rezolvată. A luat o turnură pozitivă, dar până la rezolvare mai avem de lucru”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.