Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti SUA: Americanii au pus ochii pe Bursa de la București

SUA: Americanii au pus ochii pe Bursa de la București

DISTRIBUIȚI

ciolos-investitori-new-york146486 – 23092016 – Companiile americane sunt interesate să investească în România, dar vor un mediu de afaceri predictibil, anunţă premierul Dacian Cioloş. În ultima zi a vizitei în Statele Unite, șeful Executivului a avut ieri, la New York, o întrevedere cu investitori americani. Dacian Cioloş a pus accentul pe măsurile pe care Guvernul intenţionează să le ia pentru a asigura stabilitatea economică şi pentru a îmbunătăţi managementul companiilor de stat.

Reporter: Petruţa Obrejan – Investitorii americani au insistat, ieri, în cadrul discuţiilor de la New York cu premierul Dacian Cioloş, pentru mediul românesc de afaceri predictibil şi transparent. În acest context, Dacian Cioloş le-a prezentat măsurile pe care Guvernul le-a luat în acest an pentru asigurarea stabilităţii bugetului, dar şi pentru îmbunătăţirea managementului în companiile de stat.

Dacian Cioloş: Am discutat despre reducerea birocraţiei, un element esenţial pe care-l subliniază de fiecare dată, la fiecare întâlnire, şi mai ales de calitatea prestaţiei ANAF-ului, care este în legătură cu mediul de afaceri. Le-am explicat măsurile pe care le-am luat pentru mai multă transparenţă în activitatea ANAF-ului şi pentru măsurile de simplificare pe care le pregăteşte Ministerul de Finanţe pentru săptămânile următoare, pentru a putea fi adoptate.

Reporter: Premierul a precizat că reprezentanţii companiilor americane s-au arătat, totodată, interesaţi şi de dezvoltarea pieţei de capital din România.

Dacian Cioloş: Sunt interesaţi de dezvoltarea portofoliului la Bursa din Bucureşti, pentru că sunt gata să investească. Le-am spus că, şi în această direcţie, fără a pierde controlul statului asupra unor companii care sunt importante pentru România, că pregătim şi aici la unele companii o deschidere de capital, tocmai pentru a îmbunătăţi performanţa Bursei de la Bucureşti.

Reporter: Tot ieri, şeful Executivului s-a întâlnit şi cu directorul general al Programului pentru Hrană şi Agricultură al Naţiunilor Unite, Graziano da Silva. Au fost discutate priorităţile strategice ale acestei organizaţii, cât şi rolul programelor de dezvoltare rurală pentru eliminarea principalelor cauze ale migraţiei, şi anume sărăcia şi insecuritatea alimentară. – sursa: Romania-actualitati.ro  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.