Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti SUA: Ministrul de Externe a continuat seria întâlnirilor în marja Adunării Generale...

SUA: Ministrul de Externe a continuat seria întâlnirilor în marja Adunării Generale a ONU

DISTRIBUIȚI

comanescu-onu146485 – 23092016 – Continuând seria de contacte bilaterale în marja Adunării Generale a ONU, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut, la 22 septembrie 2016, întâlniri cu omologii din Turkmenistan şi Senegal.

Reuniunea cu viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe al Turkmenistanului, Rashid Meredov, a oferit prilejul trecerii în revistă a relațiilor bilaterale, cu accent pe intensificarea dialogului politic și al legăturilor economice. S-a discutat asupra potențialului de cooperare în domeniul energetic și al transporturilor, în contextul în care partea turkmenă consideră România drept o punte de legătură cu Europa. Totodată, a fost exprimat interesul României pentru revizuirea strategiei UE în vederea consolidării relațiilor cu țările din Asia Centrală.

Discuțiile avute cu ministrul afacerilor externe al Republicii Senegal, Mankeur Ndiaye, au vizat aprofundarea relațiilor bilaterale, atât în plan politic, cât și economic, cultural și în domeniul juridic-consular, prin finalizarea unor acorduri de cooperare în aceste domenii. A fost abordat și potențialul cooperării româno-senegaleze în formate multilaterale, precum ONU și Organizația Internațională a Francofoniei.

Ministrul Lazăr Comănescu a participat de asemenea la reuniunea miniştrilor de externe SEECP în cadrul căreia discuţiile s-au concentrat asupra posibilităţilor de insuflare a cooperării în plan regional şi concretizării perspectivei integrării europene a statelor din zonă.

La dineul oferit de secretarul de stat american, John Kerry, organizat în mod tradiţional de SUA cu ocazia Adunării Generale a ONU, au fost abordate teme de pe agenda relaţiei transatlantice, conflictul din Siria, situaţia din Ucraina şi procesul de pace din Orientul Mijlociu. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.