Acasă Social Vrancea: Patru ore de haos și speculații din motive de Glonț

Vrancea: Patru ore de haos și speculații din motive de Glonț

DISTRIBUIȚI

focsani 146165 – 09092016 –  Adevărul.ro revine cu informații referitoare la evenimentul de joi, de la Focșani, care a pus pe jar toate autoritățile. Un tânăr din Vrancea, în vârstă de 24 de ani, a pus pe jar un oraş întreg, vreme de patru ore, după ce s-a crezut iniţial că ar fi autorul unui atentat cu bombă, în urma căruia cinematograful din incinta centrului comercial Focşani Mall a fost distrus. Mihai Pelin, zis Glonţ, în vârstă de 24 de ani, a fost joi  protagonistul unui eveniment care poate fi caracterizat ca fiind tragicomic. El a venit, în jurul orei 11.30 la cinematograf, dar la intrare i s-a spus de către femeia de serviciu de acolo că spectacolele de cinema se derulează de la ora 13.00 şi, prin urmare, ar trebui să mai aibă răbdare. Conform unor surse, Mihai Pelin ar fi urmat să se căsătorească sâmbătă şi l-a rugat pe naşul său de cununie să filmeze câteva cadre cu el în cinematograf, pentru un montaj video la nuntă, variantă confirmată de mai multe persoane. Se pare însă că răspunsul femeii de serviciu nu l-a mulţumit pe tânăr, care a avut un dialog în contradictoriu cu ea, lucrurile liniştindu-se la un moment dat. După ce a dat târcoale zonei, Mihai Pelin a profitat de faptul că rămăsese singur la intrarea în cinematograf, s-a strecurat în sala goală şi s-a urcat într-un spaţiu dintre cabina tehnică şi perete, provocând, accidental, prăbuşirea aproape în întregime a tavanului. Când responsabilii cinematografului au intrat în sală alertaţi de zgomotul produs, l-au găsit pe Mihai Pelin prăbuşit la pământ şi plin de sânge. Acesta a avut puterea să se ridice şi să încerce să o rupă la fugă, dar a fost imobilizat de forţele de ordine din incinta hipermarket-ului şi dat pe mâna poliţiei.

De aici s-a declanşat întreaga nebunie, totul plecând de la afirmaţia tânărului că i-a explodat telefonul. În secunda doi, s-a dat alarma în tot centrul comercial, iar cele câteva sute de persoane aflate în interior au fost evacuate de urgenţă.

SRI a adus serviciul pirotehnic

La faţa locului au venit forţe impresionante de poliţie, jandarmi şi pompieri, ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii, procurori, ancheta fiind coordonată de un procur DIICOT. Nu au

lipsit nici autorităţile oraşului, respectiv primarul Focşaniului şi subprefectul judeţului, care au dorit să se informeze direct de la sursă despre grozăvia întâmplată în oraş. Mai mult decât atât, anchetatorii au descoperit în parcarea hipermarket-ului şi maşina cu care presupusul atentator venise la centrul comercial.

Toate autoturismele din jurul maşinii lui Mihai Pelin au fost înlăturate, fiind delimitat un perimetru pentru verificarea automobilului. De acest lucru s-a ocupat un ofiţer de la serviciul pirotehnic al Serviciului Român de Informaţii, care a constatat după jumătate de oră de cercetări că nu există nici un explozibil în maşină. Abia în jurul orei 15.15 s-a desluşit cum stă treaba cu atentatul.

Patru ore de suspans

”Niciodată azi nu s-a pus problema de o explozie. Din primele verificări, se pare că acest bărbat de 24 de ani a suferit vătămări corporale cauzate de căderea acoperişului. În interiorul cinematografului nu sunt urme de incendiu. La finalizarea cercetării se va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Din primele verificări, se pare că bărbatul a pătruns fără drept în incinta cinematografului“, a declarat Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Mihai Pelin se află acum internat la secţia de Terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Sf. Pantelimon din Focşani. Medicii spun că era destul de agitat când a fost adus cu ambulanţa şi chiar a avut un comportament neadecvat faţă de medicii care au sărit să-i acorde primul ajutor.

La ora 15.30, anchetatorii au permis redeschiderea tuturor spaţiilor comerciale din incinta Carrefour, cu excepţia cinematografului, unde se derula în continuare ancheta.

Reprezentanţii companiei Carrefour au dorit să facă unele precizări după întâmplarea de joi, din spaţiul comercial. “Dorim, în primul rând, să subliniem că incidentul nu s-a produs în incinta hipermerketului Carrefour Foşpani, ci într-un alt spaţiu din cadrul centrului comercial, aflat la o distanţă considerabilă”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.