Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Andreea Paul ia ASF la întrebări

Andreea Paul ia ASF la întrebări

DISTRIBUIȚI

Andreea Paul147006 – 19102016 – Deputatul liberal Andreea Paul cere declanșarea unei anchete parlamentare și audierea președintelui ASF în legătură cu creșterea RCA pentru persoanele fizice. Aceasta atrage atenția că, în mod nejustificat, prețurile RCA pentru transportatori au fost transferate în sarcina persoanelor fizice. ”După mai mult de un an de tensiuni puternice între transportatori, piaţa de asigurări şi ASF, preţurile RCA au fost modificate/micşorate în favoarea transportatorilor. Reducerile sunt substanţiale pentru anumite categorii de autovehicule. De pildă, prima medie RCA pentru autovehiculele de peste 16 tone în luna septembrie 2016 a fost de aproximativ 12.500 lei. După reanalizarea calculelor, prima RCA se reduce cu aproximativ 40%, ajungând la 7.534 lei. În această categorie există o expunere anuală, adică un număr de poliţe RCA vândute într-un an, de aproximativ 33.686.

Observăm, totodată, că pentru persoanele fizice cu vârsta cuprinsă între 31 – 40 de ani care deţin autovehicule cu capacitatea cilindrică între 1200 – 1400 cmc, a rezultat un cost de 610 lei. Pentru această categorie, prima RCA a crescut cu 31%, de la un cost iniţial al RCA de 466 lei. În cazul acestei categorii, există o expunere anuală, adică un număr de poliţe RCA vândute într-un an de aproximativ 165.590. Numărul de poliţe RCA vândute persoanelor fizice din această categorie este de aproape 5 ori mai mare decât numărul de poliţe RCA în cazul categoriei autovehiculelor de peste 16 tone”, atrage atenția Andreea Paul.

Din aceste motive, parlamentarul PNL cere declanşarea unei anchete parlamentare și audierea preşedintelui ASF pentru a explica motivele majorării poliței RCA pentru persoanele fizice, cine protejează consumatorul de produse de asigurări de practicile abuzive, uneori chiar ilegale cum relevă anchetele şi procesele aflate pe rol, ale companiilor de asigurări și care este cuantumul profiturilor exportate de către companiile de asigurări active în România și de ce nu sunt acoperite daunele asiguraţilor români similar cu practicile europene? De asemenea, Andreea Paul vrea să afla ce sume s-au cheltuit până acum din Fondul de Garantare şi pentru ce, precum și dacă EXIM ASIG este gata să intre pe piaţa de asigurări RCA.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.