Acasă Sud Arges Argeș: Proteste ale angajaților din Penitenciarul Colibași

Argeș: Proteste ale angajaților din Penitenciarul Colibași

DISTRIBUIȚI

protest-penitenciar146718 – 06102016 – Proteste ale angajaților din Penitenciarul Colibași. Angajații cer condiții de muncă mai bune, eliminarea deficitului de personal și a inechităților salariale.

O sută de angajați din Penitenciarul Colibași și Penitenciarul – Spital Colibași protestează joi în fața celor două penitenciare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar și a inechităților salariale. Alături de colegii care vor protesta în fața penitenciarelor de la Târgșor, Miercurea Ciuc, și Oradea aceștia cer demiterea ministrului Raluca Prună pentru incompetență.

Agenții și ofițerii de penitenciare, au notificat deja angajatorul referitor la refuzul de a presta ore suplimentare, iar penitenciarele încep să se blocheze. Săptămâna viitoare fiecare angajat va depune plângeri prealabile împotriva directorilor de penitenciare, aceștia fiind amenințați de mii de procese în contencios administrativ și de plângeri penale, declară Valentin Deleanu, președintele Sindicatului Dreptatea din Penitenciarul Spital Colibași.

Personalul repoșează ministrului Raluca Prună lipsa de profesionalism în gestionarea problemelor sistemului penitenciar și lipsa de interes pentru condițiile de lucru ale personalului care lucrează exact în aceleași condiții mizerabile pe care le deplânge, ori de câte ori are ocazia, în cazul deținuților.

”Sunt deja peste 1,5 milioane de ore suplimentare, iar directorii penitenciarelor și Administrația Națională a Penitenciarelor au luat deja măsura amânării acordării unor concedii și au notificat beneficiarii de forță de muncă referitor la posibilitatea iminentă a sistării colaborării din lipsă de personal. Potrivit estimărilor ANP există un deficit de 8.000 de angajați la nivelul sistemului penitenciar. Ministrul Justiției refuză să pună în aplicare măsuri salariale compensatorii aprobate de Guvern pentru tot sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională, deși legea (OUG 20/2016) face referire expresă la angajații penitenciarelor ca și beneficiari, pretextând că încă nu s-a hotărât și cerând –  în mod repetat –  termene pentru a lua o decizie, deși termenul de aplicare este depășit. Protestele angajaților din penitenciare vor continua până la soluționarea revendicărilor. Personalul continuă sa refuze sa efectueze ore suplimentare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate alte proteste in fata penitenciarelor. Începând cu jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în fața Administrației Naționale a Penitenciarelor și a Ministerului Justiției”.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.