Acasă Centru Brasov Brașov: A XXIII-a ediţie Cursurilor Internaţionale ”Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi

Brașov: A XXIII-a ediţie Cursurilor Internaţionale ”Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi

DISTRIBUIȚI

comanescu2146648 – 03102016 –  Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat sâmbătă, 1 octombrie 2016, la deschiderea oficială a celei de-a XXIII-a ediţii a Cursurilor Internaţionale ”Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi.

Tematica ediţiei din acest an a unuia dintre cele mai importante programe de diplomaţie publică iniţiate şi derulate Ministerul Afacerilor Externe este axată pe prioritățile de politică externă ale României și pe probleme de stringentă actualitate ale scenei politico-diplomatice internaţionale.

Urând ”Bun venit” celor 28 de cursanţi, provenind din 21 de ţări, ministrul afacerilor externe a prezentat principalele linii ale strategiei de politică externă a României şi subiecte de pe agenda diplomaţiei române, acestea urmând să fie dezvoltate în cadrul prelegerilor şi sesiunilor de întrebări-răspunsuri specifice cursurilor.

”Acest program al Ministerului Afacerilor Externe – a subliniat ministrul afacerilor externe – este dedicat personalităţii omului de stat şi diplomatului Nicolae Titulescu, personalitate marcantă a diplomaţiei internaţionale din prima jumătate a secolului al XX-lea. Viziunea sa modernă şi acţiunile sale diplomatice ne inspiră şi astăzi în promovarea cooperării internaţionale, a principiului privind rezolvarea conflictelor pe căi paşnice. România aspiră în mod constant să îşi consolideze profilul regional, european şi internaţional, printr-o politică externă caracterizată prin coerenţă, eficienţă şi predictibilitate, adaptată perioadei pe care o traversăm”.

Expertiza diplomaţiei române, contribuţia componentei academice a prelegerilor, abordarea unor subiecte de actualitate ale scenei politico-diplomatice internaţionale, dialogul propus cursanţilor pe teme relevante din domeniul istoriei, diplomaţiei şi culturii române au contribuit la sporirea, de la o ediţie la alta, a prestigiului Cursurilor Internaţionale ”Nicolae Titulescu”.

Ediţia din acest an se desfăşoară în perioada 1 – 9 octombrie 2016, la Poiana Braşov şi Sighişoara.

 Programul de diplomaţie publică ”Cursurile Internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi”, iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe, a debutat în 1991, în semn de omagiu adus activităţii marelui diplomat şi om de stat. Ajuns, în acest an, la un prag de maturizare prin organizarea celei de-a XXIII-a ediţii, programul se înscrie în seria momentelor de referinţă privind activitatea ministerului, care reflectă evoluţiile din politica externă a ţării şi, nu în ultimul rând, din societatea românească. Cursurile contribuie la dezvoltarea cunoştinţelor în sfera relaţiilor internaţionale şi a diplomaţiei, dar şi la aprofundarea anumitor cunoştinţe specifice privind cultura, tradiţiile şi politica externă din spaţiul românesc. Până acum, 619 de tineri diplomaţi, mare parte dintre aceştia străini, au beneficiat de acest program de pregătire, iar anul acesta, se vor alătura încă 24 de diplomaţi străini şi 4 români. –   PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.