Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 102 taxe nefiscale eliminate pe ”repede-nainte”

București: 102 taxe nefiscale eliminate pe ”repede-nainte”

DISTRIBUIȚI

pnl-pdl-si-pntcd-vor-vota-impotriva-guvernului-ponta-iii-115781-1Liberalii critică, dar votează147115 – 25102016 Proiectul de lege al PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale a fost votat marti in unanimitate de Camera Deputatilor, cu tot cu eliminarea taxelor pentru radioul și televiziunea publice.

Intre taxele care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Deputatul Andreea Paul a afirmat ca in ansamblu legea este buna, insa a criticat eliminarea taxei radio-tv, despre care afirmase cu putin timp inainte ca „pune pumnul in gura Radioului si TV” si a afirmat ca PNL ia in calcul atacarea la Curtea Constitutionala a legii.

”Vom face toate demersurile pentru salvarea libertatii de exprimare a mass-media publice si a garantarii autonomiei lor. Vom uza de ele. Articolul 35 din Constitutie garanteaza autonomia Televiziunii si Radioului public. Se spune explicit in Constitutie ca noi avem obligatia – Parlament si Guvern – sa le respectam. Or, ce face astazi PSD incalca grav Constitutia. Vom lua in calcul si aceasta analiza, dar aici juristii trebuie sa se exprime”, a declarat Andreea Paul la Palatul Parlamentului.

Liberalii, deși au votat, au criticat si eliminarea taxei pentru pasapoartele temporare, care ar incuraja eliberarea lor si ar putea crea probleme pentru regimul vizelor in state precum SUA si Japonia.

Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, luni, cu numai o abtinere, proiectul de lege, membrii comisiei stabilind, insa, ca taxa radio-tv sa ramana in vigoare.

Marti dimineata insa, la dezbaterea proiectului de lege, Liviu Dragnea a luat cuvantul si a criticat reactia celor doua institutii la propunerea sa de eliminare a taxelor, apoi cerut o pauza de consultari pentru a se discuta mentinerea acestei prevederi in proiectul de lege. Amendamentul de ieri care prevedea practic pastrarea acestor taxe a fost respins de plen cu 39 voturi pentru si 109 impotriva, dupa solicitarea lui Dragnea.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.