Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Bilanț provizoriu al inundațiilor

București: Bilanț provizoriu al inundațiilor

DISTRIBUIȚI

Dragos-Tudorache146963 – 17102016 – Ministrul Ioan-Dragoș Tudorache a prezentat astăzi, 17 octombrie a.c., un bilanț provizoriu au efecteloor inundațiilor din ultimele zile, precum și modul în care a fost gestionată situația.

Astfel, de la primele atenționări de precipitații abundente, angajații MAI au intervenit în 143 de localități din 14 județe, alături de autoritățile locale, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice.

Intervențiile au avut ca scop protejarea de vieți omenești și îndepărtarea efectelor inundațiilor.

Cele mai grave situații au fost înregistrate în județul Galați –  în localitățile Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea și Schela, unde au fost evacuate preventiv 1.270 de persoane, cele mai multe (peste 600) din localitatea Slobozia Conachi.

În prezent, 1.129 de persoane s-au întors deja la casele lor. În spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale se mai aflau în această dimineață 28 de persoane: 25 în sala de sport din Pechea, două persoane în școala de la Cuza Vodă și o persoană în sala de sport de la Slobozia Conachi. Celelalte 113 de persoane evacuate sunt cazate la rude.

Inundațiile din județul Galați au afectat 809 locuințe, dintre care grav 36, 15 drumuri județene, 17 drumuri comunale și 43 de poduri și podețe.

În prezent, cea mai mare parte a apei acumulate în zonă s-a retras sau a fost deversată prin breșa realizată în digul râului Geru.

Începând cu 12 octombrie a.c., în sprijinul efectivelor din jud. Galați, s-au relocat forțe suplimentare de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani și de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din 8 județe: București-Ilfov, Călărași, Bacău, Buzău, Vaslui, Ialomița, Tulcea și Brăila. Este vorba de 98 de efective cu 11 camioane și 41 de motopompe, 5 autospeciale, 3 instalații de potabilizare a apei.

Joi 13 octombrie, prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, s-a dispus alocarea a 18.000 litri apă, 12.000 conserve carne, 15.000 conserve pateu de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale pentru persoanele afectate de inundații, precum și 20 tone motorină și 1 tonă benzină pentru a sprijini intervențiile autorităților.

Pompierii au transportat și au sprijinit, de asemenea, distribuirea produselor de primă necesitate, puse la dispoziție de Crucea Roşie, respectiv 300 truse de igienă personală și 1.150 saci de dormit.

Prioritatea acestui moment este finalizarea evaluării pagubelor, activitate pe care autoritățile locale trebuie să o finalizeze până marți. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.