Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Candidatul Dragnea îl ia peste picior pe Cioloș când vorbește de...

București: Candidatul Dragnea îl ia peste picior pe Cioloș când vorbește de Ponta

DISTRIBUIȚI

dragnea147142 – 26102016  Comitetul Executiv Național al PSD a validat, marți, listele de candidați pentru alegerile parlamentare pentru toate organizațiile județene, media candidaților noi fiind de aproape 70%, după cum a anunțat președintele partidului, Liviu Dragnea.

”Așa cum ne-am asumat mai demult, vorbim de peste 67 – 68% candidați noi pentru Parlament, de asemenea de o medie mai mare de cel puțin o femeie pe liste. De asemenea, tinerii sunt reprezentanți foarte bine, mult mai bine decât au fost reprezentanți în perioada trecută. S-a avut în vedere ca listele de candidați ale PSD să fie profesionalizate, pentru ca toate comisiile de specialitate din Parlament să fie populate cu reprezentanți ai PSD-ului care sunt foarte bine pregătiți pe acea specializare. Au fost și situații, câteva cazuri în câteva județe, în care listele au suferit modificări prin votul CExN”, a precizat Dragnea, la finalul ședinței.

Potrivit acestuia, în reuniunea CExN, „în timp real”, s-a întâmplat o astfel de situație cu listele de la Gorj. ”Domnul Călinoiu a avut o problemă, lista a fost modificată, pe locul unu la Senat în locul dumnealui s-a validat în CExN domnul Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu”, a spus Dragnea.

O altă modificare a fost făcută de CExN al PSD la Sibiu, unde nu a fost aprobată candidatura lui Ioan Cindrea, ”care nu a acceptat acest lucru și și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației”.

”Am mai auzit întrebări despre candidaturile domnului Bănicioiu și Teodorovici, de ce domnul Bănicioiu la Iași și de ce domnul Teodorovici la Tulcea. Am avut o discuție cu acești doi colegi și am convenit împreună aceste două destinații din următoarele motive: la Tulcea, probabil, s-a uitat că acolo există sume din bugetul Uniunii Europene alocate pentru Deltă și pentru cea mai mare parte a județului de peste un miliard de euro. (…) Este important pentru autorități și cetățeni să fie un parlamentar cu experiență atât în fonduri europene, cât și în bugetul de stat și nu numai care să-i ajute. În programul nostru economic, domeniul sănătății are prioritate zero. Iașiul este și un centru universitar important, dar și unul din locurile unde vom dori să realizăm unul din cele opt spitale regionale mari din România. Bănicioiu este un om cu experiență, care a lucrat și lucrează la programul de guvernare”, a argumentat Dragnea.

Liviu Dragnea candidează în fruntea listei la Teleorman, pentru Camera Deputațiloristele PSD conțin și nume din societatea civilă, ”oameni foarte apreciați” de Liviu Dragnea, tineri, precum și persoane cu dizabilități.

Referitor la candidatura lui Victor Ponta, Liviu Dragnea a precizat că în privința acestuia există o derogare de la Codul de conduită. Ponta va candida din nou pe lista de la Gorj pentru Camera Deputaților.

”Da. Există această derogare. Vorbiți cu Cioloș să ne atace la Curtea Constituțională, că am înțeles că are deja o echipă care numai asta face – atac la Curte pentru orice. Ce i se pune masă, semnează atacul la Curte… Să o atace și pe asta”, a declarat Dragnea, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Național care a avut loc la Palatul Parlamentului. PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.