Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deci, se poate

București: Deci, se poate

DISTRIBUIȚI

Angel Tîlvăr146968 – 18102016 – Pe 10 octombrie 2016, PSD a depus în Parlamentul României un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale.

În numeroase întâlniri şi discuţii pe care le-am avut, de-a lungul timpului, cu românii de peste hotare, subiectul numărului şi valorii taxelor consulare a fost unul de maxim interes. În afara cuantumului propriu-zis al taxelor, reprezentanţii comunităţilor româneşti au acuzat complicaţiile birocratice şi consumul mare de timp pe care aceste taxe le generează, declară deputatul Angel Tîlvăr.

Recenta iniţiativă legislativă a Partidului Social Democrat propune, între altele, eliminarea unui număr substanţial de taxe consulare şi simplificarea, în consecinţă, a interacţiunii dintre cetăţean şi statul român.  Proiectul de lege răspunde în mod direct repetatelor cereri de această natură venite din comunităţile româneşti din întreaga lume. În plus, odată cu votarea şi punerea în operă a legii, misiunile diplomatice ale României vor fi degrevate de o parte dintre procedurile administrative care le îngreunează, la ora actuală, activitatea. Dispariţia respectivelor taxe, alături de toate celelalte taxe incluse în proiectul legii depuse în Parlament, va avea un impact minor din punct de vedere bugetar, însă unul major în ceea ce priveşte calitatea actului administrativ şi uşurarea poverii de birocraţie care îi apasă pe toţi românii, fie ei din ţară sau de dincolo de granite, spune parlamentarul. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.