Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Firea către directorii de spitale: Aveți tot sprijinul meu

București: Firea către directorii de spitale: Aveți tot sprijinul meu

DISTRIBUIȚI

firea-directori-spitale146908 – 13102016 –  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit  la sediul Primariei Capitalei cu directorii celor 19 spitale aflate in administrarea Municipalitatii, pentru a dezbate problemele cu care se confrunta unitatile sanitare, dar si pentru a stabili un calendar de prioritati, astfel incat actul medical sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

 Firea: ”Vreau sa va asigur de tot sprijinul meu si al noii echipe de la Administratia Spitalelor care va sustine proiectele importante pe care le propuneti. Si ma refer aici la consolidari, la dezvoltarea fie a unor noi corpuri de cladire acolo unde este necesar, fie a unor noi sectii sau la  fonduri pentru dotari cu echipamente moderne. In acest sens,  va reamintesc ca Primaria Capitalei prin ASSMB este in masura sa implementeze hotararea de consiliu prin care au fost alocate 130 de milioane de lei pentru echipamente de ultima generatie. Subliniez ca bugetul pentru anul 2017 va reflecta dorinta noastra de a investi in spitale”.

 In cadrul intalnirii s-a stabilit ca fiecare unitate sanitara sa transmita, pana la finalul saptamanii viitoare, proiectele care sunt urgente, pentru a putea fi cuprinse  in proiectul de rectificarea bugetara care va fi pus pe ordinea de zi a sedintei ordinare din luna octombrie.

In cadrul intrevederii s-a discutat despre situatia spitalului Gomoiu unde, in cateva saptamani, va fi pus in functiune noul ambulatoriu.

In ceea ce priveste noul spital, in acest moment constructia este realizata in proportie de 80%, insa lucrarile sunt sistate din cauza faptului ca intre constructor, consultant si beneficiar au avut loc discutii cu privire la continutul contractului si o serie de obiectiuni materializate in corespondenta dintre ASSMB, consultant (Asocierea AECOM Ingenieria SRL& TECNIC Consulting Engineering Romania SRL) si constructor (Asocierea Compagnie  d’Enterprises CFE SA/CFE Contracting and Engineering/SLRL Atelier d’Architecture Christian Tanascaux & Alsa Imed SRL). La aceasta data se depun eforturi in vederea concilierii dintre cele trei parti, pentru deblocarea situatiei. In cadrul acestor discutii se va fixa si un nou termen de finalizare a lucrarilor. Mentionam ca nu s-au depasit costurile initiale stabilite prin contract.

In perioada imediat urmatoare, se va stabili structura organziatorica a noului spital, analizandu-se posibilitatea crearii unui compartiment de primiri urgente.

In ceea ce priveste ambulatoriul de la spitalul Foisor, care reprezinta o investitie extrem de importanta avand in vedere prezenta zilnica a  peste 100 de pacienti la camera de garda, acesta va fi construit cu fonduri de la bugetul local.

Un proiect important care a fost luat in discutie a fost posibilitatea extinderii spitalului Filantropia, prin construirea unui nou corp de cladire care sa fie conectat la cladirea initiala printr-o pasarela. Oportunitatea acestei propuneri este justificata, conform managerului spitalului, de numarul tot mai mare de solicitari venite din partea pacientilor dar si  de numarul suficient de personal medical tanar,  ultracalificat la centre medicale universitare din Europa, precum Londra si Paris, de care dispune in acest moment spitalul.

De asemenea, Firea l-a asigurat pe managerul spitalului Sfanta Maria ca va face toate demersurile pentru ca, departamentul specializat in transplant pulmonar nou infiintat in cadrul acestei unitati medicale si acreditat de Agentia Nationala de transplant, sa poata functiona, in acest moment acesta fiind in curs de avizare.

In cadrul sedintei s-a mai stabilit de asemenea ca la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” vor fi disponibilizate fondurile necesare pentru infiintarea unei camere de izolare la standarde europene, destinate pacientilor cu afectiuni neuropsihice care necesita tratamente speciale. Totodata, se vor mai aloca fonduri si pentru Spitalul de Boli Cronice „Sf.Luca”, in vederea construirii unui bazin de inot destinat recuperarii pacientilor. In perioada urmatoare, Firea va face o vizita la spitalele aflate in subordinea Municipalitatii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.