Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: IGSU îndrumă, controlează și amendează

București: IGSU îndrumă, controlează și amendează

DISTRIBUIȚI

foto-igsu147076 – 24102016  În perioada 15 – 21 octombrie a.c., inspectorii de prevenire din cadrul IGSU au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate (comerţ, alimentaţie publică, turism, de agrement etc.).

Astfel, personalul specializat a desfăşurat 1.038 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.597 sancţiuni contravenţionale (2.370 avertismente şi 227 amenzi), în cuantum de peste 260.550 lei.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii ISU au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în perioada menţionată, la nivel naţional s-au realizat 1.063 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenaţi în 12 comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat şi acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi asigurarea protecţiei comunităţilor rămân obiectivele prioritare ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, se arată într-un comunicat de presă. Există însă situații, cum este cel al ISU București – Ilfov, în care specialiștii nu vor să ia, de exemplu, măsuri referitoare la montarea unor centrale de apartament fără avizele necesare, centrale care pun în pericol viața cetățenilor. Specialiștii ISU susțin că nu este treaba lor, potrivit legii, deși în spoturi publicitare duc grija oamenilor.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.