Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Lotul Murfatlar, în arest

București: Lotul Murfatlar, în arest

DISTRIBUIȚI

george-ivanescu147000 – 19102016 – Curtea de Apel București a admis marți seara cererea DNA de arestare preventivă a lui George Ivănescu, acționar la compania de vinuri Murfatlar, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la o evaziune fiscală de aproximativ 600 milioane lei.

În același dosar, au fost arestați alți șase inculpați, respectiv Constantin Cîrciumaru, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Gheorghe Cosmin Popescu, Cătălin Florian Vasilescu și Sorin Vasile Săvoiu.

De asemenea, instanța a dispus ca trei dintre inculpați – Cristian George Lascu, Irina Tănase și Ioan Toma – să fie plasați în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă.

Luni dimineața au avut loc mai multe percheziții care au vizat mai multe firme care produc și comercializează băuturi alcoolice. Procurorii DNA au făcut cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2010 – 2014, a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție şi de evaziune fiscală. A fost vizată în special societatea Euroavipo Poșta Câlnău. Ivănescu a pus pe picioare, împreună cu frații Ion Șerban și Emanuel Corneliu Dobronăuțeanu și Cătălin Bucura o rețea de câteva zeci de companii înregistrate în țară, dar și în paradisruri fiscale, acuzată de ANAF în urmă cu doi ani de evaziune prin neplata taxelor și impozitelor, nerespectarea regimului de antrepozitare fiscal și prin simularea insolvenței pe seama creanțelor create artificial în interiorul grupului.

Conform presei de atunci, controlul realizat de Direcția de Integritate din ANAF a dus la prinderea unui inspector ai Fiscului care ar fi sprijinit companiile menționate. Rețeaua, adunată în jurul mărcii Murfatlar a acumulat o datorie la buget de 1,1 miliarde de lei, iar restanța record a fost ascunsă în spatele unor cedării de datorii rezultate în urma unor fuziuni și absorbții de companii.

Cele mai cunoscute firme din grup sunt Murfatlar România, Fermele Murfatlar, Biborțeni, Principal Company, Vitivinicola Basarabi, Hansa Distribution, Euroavipo, United Euro Distribution, Signus Romania Distribution. Toate acestea sunt în insolvență și faliment.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.