Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministrul Transporturilor pleacă din Guvern

București: Ministrul Transporturilor pleacă din Guvern

DISTRIBUIȚI

petru-sorin-buse146918 – 13102016 –  Ministrul Transporturilor, Petru Sorin Buse, ar urma sa demisioneze saptamana viitoare pentru a candida la alegerile parlamentare din partea PNL, au declarat surse oficiale, citate de News.ro.

Petre Sorin Buse este primul ministru tehnocrat care demisioneaza din executiv pentru a intra in politica. La 5 iulie 2016, premierul Dacian Ciolos a anuntat ca il propune pe Sorin Buse pentru functia de ministru al Transporturilor.

Petru Sorin Buse s-a nascut in 1960, la Bucuresti. A absolvit, in anul 1985, Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini din cadrul Politehnica Bucuresti. Citeste si: Manuel Costescu, primul membru al Guvernului care demisioneaza pentru a candida la alegerile parlamentare

Primul membru al Guvernului Ciolos care si-a anuntat intrarea in politica a fost Manuel Costescu. Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Manuel Costescu, a anuntat, miercuri, ca va candida pe listele USR diaspora la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Acesta si-a anuntat si demisia din minister.

A lucrat in cadrul companiei Electronica Bucuresti in domeniul proiectarii SDV (scule, dispozitive, verificatoare). In 1990, s-a mutat in Canada, unde timp de cinci ani a fost director de proiect si director tehnic in industria auto. A lucrat pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Suzuki, Mercedes etc.

Intre 1995 si 2008, a ocupat diferite functii in cadrul companiei Toyota. A devenit Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operatiunilor industriale in fabrica ”Greenfield” din Woodstock, Ontario.

A inceput sa lucreze pentru Grupul Renault in 2008, fiind implicat in strategia pentru Rusia. In iulie 2009, a devenit director executiv adjunct al Centrului de Inginerie Renault Technologie Roumanie.

Din decembrie 2010 pana in aprilie 2015, a ocupat functia de director general al Renault Technologie Roumanie, singurul centru complet de inginerie auto din Europa de Est si zona mediteraneana, precum si cel mai mare centru de inginerie Renault din afara Frantei, cu aproximativ 2.100 de ingineri.

La 26 mai 2016, Sorin Buse a fost ales director general adjunct la Tarom, cu prerogative de director general al companiei pana la selectia unui nou manager. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.