Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Procurori și polițiști din Ucraina, la Parchetul de pe lângă Curtea...

București: Procurori și polițiști din Ucraina, la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă și DNA

DISTRIBUIȚI

Parchetul General146773 – 07102016 – În perioada 26 – 30 septembrie 2016, două delegații de procurori și polițiști din Ucraina, care dețin funcții de conducere în cadrul Parchetului Special Anticorupție (SAPO) și Biroului National Anticorupție (NABU), au avut întâlniri la sediile Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu procurori, polițiști judiciari și specialiști.

Vizitele au avut loc în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea capacității instituțiilor judiciare ucrainene de investigare a cauzelor de corupție”, implementat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în parteneriat cu DNA și Misiunea de Asistență a Uniunii Europene în Ucraina (EUAM Ucraina).  De asemenea, doi reprezentanți ai EUAM Ucraina au participat la activitățile întreprinse de procurorii din cadrul SAPO. Proiectul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe și Programul de Asistență pentru Dezvoltare și are ca obiectiv transferul de expertiză anticorupție din partea României către noile instituții anticorupție din Ucraina.

Agenda celor două vizite a inclus prezentarea modului de organizare și de lucru a instituțiilor judiciare anticorupție din România: proceduri, folosirea resurselor operative, colaborare interinstituțională, selectarea și recrutarea personalului, dar și comunicarea cu mass-media. Modul de lucru a fost unul deschis, prin încurajarea unor discuții libere între participanți. Cinci procurori și cinci polițiști ucraineni au avut ocazia să cunoască  experiența de 15 ani a instituțiilor din România specializate în combaterea corupției.

În cursul anului viitor, vor avea loc la Kiev trei sesiuni de pregătire pentru cele două instituții din Ucraina, sesiuni care vor fi susținute de procurori români.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.