Acasă Politic București: Romania prietenoasă pentru afaceriști

București: Romania prietenoasă pentru afaceriști

DISTRIBUIȚI

top-antreprenori147154 – 26102016  România ocupă locul 36 în topul ţărilor din perspectiva uşurinţei de a face afaceri. În ultimul raport al Băncii Mondiale „Doing Business 2017” România se situează în prima cincime a topului mondial al uşurinţei de a face afaceri sau, altfel spus, a piedicilor cât mai puţine puse anteprenorilor în a-şi deschide şi dezvolta o afacere.

Rapoartele ţin cont de mai mulţi factori care afectează activitatea anteprenorială. Printre criteriile urmărite la cele 190 de ţări care apar în clasament sunt: uşurinţa deschiderii unei afaceri, accesul la credite, taxele, legislaţia privind insolvenţa şi falimentul, reglementările din piaţa forţei de muncă, accesul la infrastructură sau regimul proprietăţii private.

Banca Mondială consideră că un mediu prietenos cu anteprenoriatul este benefic pentru toată lumea. Pe de o parte sunt cei care au o idee de afacere şi li se dă şansa să o dezvolte, dar şi ceilalţi cetăţeni beneficiază ca urmare a creşterii cererii de pe piaţa munii ceea ce face mai uşoară angajarea dar şi creşterea salariilor.

România devansează ţări precum Ungaria (41), Belgia (42), Bulgaria (39), Croaţia (43) sau Israel (52). Mediul de afaceri din România este însă mai puţin prietenos decât în Franţa (29), Malaezia (23) sau Macedonia (10). În clasamentul realizat de Banca Mondială pe primele trei poziţii se situează Noua Zeelandă, Singapore şi Danemarca, informează Radio Romania Actualitati. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.