Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Schimbați criteriile de acordare a ajutoarelor sociale

București: Schimbați criteriile de acordare a ajutoarelor sociale

DISTRIBUIȚI

dragos-pislaru-adevarul146768 – 07102016 – Deputatul independent Liliana Ciobanu i-a cerut ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, o situaţie exactă a beneficiarilor de ajutoare sociale din judeţul Giurgiu. ”România deţine un nedorit record la nivelul Europei în ceea ce priveşte beneficiarii de ajutoare sociale. Specialiştii avertizează că în cazul negăsirii unor soluţii pentru integrarea socială şi pe piaţa muncii a solicitanţilor de ajutoare sociale, în câţiva ani bugetul ţării va fi insuficient pentru a satisface costurile aferente sprijinului acestor persoane”, a precizat deputatul giurgiuvean, în interpelarea trimisă conducerii ministerului.

”Pe de altă parte, a mai evidenţiat Liliana Ciobanu, autorităţile locale nu au cu adevărat pârghiile necesare pentru a verifica dacă beneficiarii diferitelor forme de ajutoare sociale îşi îndeplinesc cu adevărat atribuţiile, spre exemplu dacă prestează orele şi zilele ce le au de efectuat în folosul comunităţii”.

În finalul documentului, deputatul de Giurgiu i-a cerut ministrului Pîslaru să-i răspundă la următoarele întrebări: ”1. Câţi români sunt în prezent beneficiari ai tuturor formelor de ajutoare sociale, şi câţi dintre ei sunt din judeţul Giurgiu?; 2. Care este suma totală achitată actualmente lunar de statul român pentru plata acestor ajutoare sociale la nivel naţional şi punctual în judeţul Giurgiu?; 3. În ce condiţii aceste persoane pot rămâne fără sumele respective în cazurile în care, spre exemplu, nu prestează munca în folosul comunităţii?; 4. Care este situaţia sistării plăţii acestor ajutoare sociale din ultimul an, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Giurgiu?”.

”Foarte mulţi primari ai localităţilor din România susţin că oamenii care solicită o masă caldă la cantină, în schimbul muncii în folosul comunităţii, nu se achită de sarcinile dispuse de administraţia locală, astfel încât nici o astfel de recompensă nu poate fi acordată fără nimic în schimb. Consider că statul are datoria de a reconsidera sistemul de acordare a ajutoarelor sociale, deoarece numărul acestora este îngrijorător, pe de o parte, iar pe de altă parte există numeroase cazuri în care nu se impune primirea de astfel de stimulente financiare”, a concluzionat deputatul Liliana Ciobanu.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.