Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tinerii merg din nou la teatru. Incepe ”5 licee – 5...

București: Tinerii merg din nou la teatru. Incepe ”5 licee – 5 teatre”

DISTRIBUIȚI

teatre146862 – 12102016 –  Vineri, 14 octombrie 2016, se va da startul unei noi editii ”5 licee – 5 teatre”. Devenit deja traditie, proiectul dedicat liceenilor va  porni a 6-a etapa, cu un eveniment ce ii va aduce impreuna pe toti participantii din acest an – organizatori, teatre partenere, elevi si profesori din capitala. Lansarea va avea loc la Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti, vineri, saptamana aceasta, incepand cu orelea 10.00.

”5 licee – 5 teatre” este un proiect educational ce incurajeaza implicarea liceenilor in activitati culturale, prin accesul acestora in institutii si la piese de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de spectacole de teatru.Teatrele isi deschid stagiunea pentru alti 150 de elevi din 5 licee din capitala, intre care si membri ai trupelor de teatru din scoli. Acestia vor viziona gratuit piese din programul fiecaruia dintre cele 5 teatre din Bucuresti, partenere in proiectul dedicat tinerilor, 5 licee – 5 teatre: Teatrul Mic, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga si Teatrul Tineretului Metropolis.

Noile scoli din capitala participante la aceasta editie 5 licee – 5 teatre sunt Colegiul National Iulia Hasdeu, Liceul Teoretic Nichita Stanescu, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul National Ion Creanga, Colegiul Economic Virgil Madgearu. Si de data aceasta, trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activitati interactive desfasurate de teatrele partenere si vor fi coordonate de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema Drepturile Omului.

Proiectul se va derula in perioada octombrie – decembrie 2016 si se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, cand vor avea loc reprezentatiile, jurizarea si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.