Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Urgentați realizarea cadastrului integrat

București: Urgentați realizarea cadastrului integrat

DISTRIBUIȚI

miron-smarandache146770 – 07102016 – Deputatul PSD Miron Smarandache l-a chestionat pe vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe marginea unei probleme extrem de spinoase a ţării noastre, respectiv întârzierea executării sistemului integrat de cadastru al României.

”Realizarea sistemului integrat de cadastru unitar al României este în faza de proiect de foarte mulţi ani, fără ca decidenţii guvernamentali să dispună efectuarea, de facto, a acestei investiţii vitale pentru dezvoltarea ţării. De-a lungul ultimilor ani, au fost anunţate numeroase intenţii privind demararea procedurile de achiziţie a tuturor etapelor premergătoare realizării cadastrului naţional. Din păcate, nici până acum România nu dispune de o evidenţă clară a tuturor proprietăţilor imobiliare, aşa cum şi-a asumat în faţa instituţiilor internaţionale”, a apreciat parlamentarul social democrat, în interpelarea trimisă conducerii MDRAP.

În finalul documentului, deputatul băcăuan l-a întrebat pe vicepremierul Dîncu următoarele: ”1. Care ar fi termenul realist de întocmire a sistemului integrat de cadastru al României şi a intabulării terenurilor?; 2. Care este suprafaţa totală a României, şi punctual a judeţului Bacău, rezultată din titlurile de proprietate, comparativ cu suprafeţele reale?”.

”Am ajuns astăzi, după 26 de ani de aplicare neunitară a legislaţiei referitoare la proprietate extrem de des modificată, în situaţia în care suprafaţa de teren deţinută conform titlurilor emise de-a lungul timpului să depăşească suprafaţa efectivă a teritoriului ţării! Acest fapt înseamnă fie că proprietăţile se suprapun, fie că mai multe persoane au titluri de proprietate pe aceleaşi amplasamente şi terenuri. În plus, nu tot fondul funciar este cadastrat, ceea ce se transpune în realitatea conform căreia încă nu se cunosc toţi proprietarii terenurilor. Consecinţele acestei situaţii sunt dintre cele mai îngrijorătoare: imposibilitatea elaborării planurilor de amenajare şi dezvoltare a teritoriului, promovării unor proiecte de dezvoltare economică la nivel regional, delimitării concrete a unităţilor administrativ-teritoriale, edificarea corespunzătoare a construcţiilor civile, etc.”, a mai subliniat Smarandache, în documentul parlamentar înaintat viceprim-ministrului Vasile Dîncu.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.