Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Zi istorică pentru România şi pentru Forţele Aeriene Române

București: Zi istorică pentru România şi pentru Forţele Aeriene Române

DISTRIBUIȚI

Processed with Snapseed.146767 – 07102016 – Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că achiziţia primului set de avioane multirol F16 reprezintă o investiţie majoră pentru creşterea capabilităţii de apărare a României.

”Salut această decizie strategică luată de decidenţii români în 2013. Este într-adevăr o zi istorică pentru România şi pentru Forţele Aeriene Române şi cred că este o zi meritată pentru Forţele Aeriene Române care şi-au făcut foarte bine datoria până acum şi care au, prin această platformă, un nou instrument pentru a-şi arăta performanţa. Evoluţia noastră în pas cu Alianţa a necesitat încorporarea transformărilor NATO în cadrul procesului de adaptare a propriului sistem de apărare într-o manieră eficientă prin evitarea disipării eforturilor şi a resurselor. Astfel, România şi-a fixat un nivel de ambiţie clar conturat în cadrul căreia, achiziţia de la Portugalia a unui prim set de avioane multirol de înaltă performanţă reprezintă o investiţie majoră în creşterea capabilităţii noastre de apărare”, a spus Cioloş la ceremonia prilejuită de sosirea în ţară a primelor avioane F-16 Fighting Falcon, care a avut loc vineri la Baza Aeriană 86 de la Feteşti, informează agerpres.ro.

Prim-ministrul a reamintit că România are ”un important acord politic naţional” care prevede acordarea a 2% din PIB pentru apărare din 2017. Totodată, premierul român a mulţumit Guvernului portughez pentru sprijinul acordat în derularea acordului semnat în 2013, afirmând că este un model de cooperare care se poate extinde în mai multe domenii, inclusiv în cel economic.

Alături de prim-ministrul Dacian Cioloş, la ceremonie au mai fost prezenţi vicepremierul Costin Borc dar şi miniştrii Apărării din România şi Portugalia.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.