Acasă Externe Bulgaria: Noua FRONTEX

Bulgaria: Noua FRONTEX

DISTRIBUIȚI

 

frontiera146709 – 05102016 –  Ministrul de Interne, Ioan-Dragoș Tudorache, participă în zilele de 5 și 6 octombrie a.c., în Bulgaria, la Conferinţa de lansare a noii Agenţii FRONTEX – Agenţia Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă. Noua agenţie uropeană va contribui la consolidarea frontierelor UE, oferind sprijin statelor membre în asigurarea securității la graniță și gestionarea fluxurilor migratorii.

Aceasta va fi formată din Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (având la bază Agenția FRONTEX) și autoritățile naționale ale statelor membre, responsabile de gestionarea frontierelor, inclusiv garda de coastă în măsura în care îndeplinește sarcini de control la frontieră.

Statele membre vor contribui la efortul comun de securizare a frontierelor externe prin punerea la dispoziţia Agenţiei de poliţişti de frontieră și alte categorii de personal pentru Echipele europene de poliție de frontieră și gardă de coastă care participă la operațiuni comune (cu specialiști în număr stabilit prin negocieri bilaterale anuale) și la intervenții rapide la frontieră (în situații caracterizate de provocări specifice și disproporționate, la cererea unui stat membru), precum și pentru Echipele de sprijin pentru gestionarea migrației (în cazuri de provocări disproporționate de migrație în anumite zone hot-spot ale frontierelor externe, caracterizate de sosiri masive de fluxuri migratorii mixte).

României îi revine o contribuție de 75 polițiști de frontieră pentru constituirea echipelor europene de intervenții rapide la frontierele externe, țara noastră situându-se, astfel, pe locul 6 la acest gen de operațiuni. La acești specialiști se adaugă contribuția în baza negocierilor bilaterale anuale și cea suplimentară.

La reuniunea din Bulgaria, organizată sub egida Frontex, participă comisarul european pe probleme de Migrație și Afaceri Interne, dl. Dimitris Avramopoulos, premierul Slovaciei, miniștrii de interne ai Bulgariei, Slovaciei, Turciei și Greciei, precum şi directorul executiv al Agenţiei Frontex, Fabrice Leggeri.

În cadrul reuniunii, ministrul român va prezenta contribuția pe care țara noastră o are în gestionarea, la nivel european, a fenomenului migrației prin participarea la misiunile FRONTEX și sprijinirea țărilor afectate de acest fenomen.

În marja reuniunii, ministrul Ioan-Dragoș Tudorache va avea o întâlnire bilaterală cu omologul bulgar, Rumiana Bachvarova, și cu directorul executiv al Agenţiei Frontex, Fabrice Leggeri. –  PROMPT MEDIA

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.