Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ce facem cu Ajutorul de Lene?

Ce facem cu Ajutorul de Lene?

DISTRIBUIȚI

lenesiUn mic om de afaceri îi scrie premierului Ciolos – 146786 – 10102016 – Domnule Prim-Ministru, îndrăznesc să vă scriu, deoarece, spre deosebire de domnul Ponta, cred că Dvs. înțelegeți altfel lucrurile. Sunt un cetățean mărunt din această țară, care a refuzat să plece spre alte meleaguri, și a încercat să facă un ban cinstit, acasă, în țara lui! Am o firmă mică, din care își câștiga pâinea câțiva oameni împreună cu mine, pe care nu a fost ușor să o pun pe picioare. Începuturile au fost grele: am luat amenzi, parcă Statul aștepta să-mi fac firmă, ca să mă amendeze. Am mers înainte, am îndreptat neregulile, am angajat un om cu carte de muncă și am deschis un punct de lucru. Din fericire, Dumnezeu mi-a luminat mintea și am găsit o oportunitate, deschizând un alt punct de lucru, într-un domeniu unde am găsit o nișă, iar cu niște bani strânși cu greu și cu multe riscuri, am reușit să câștig binișor. Hopa! Atât au așteptat Instituțiile Statului, ca să vadă un privat făcând bani dintr-o idee, că au și început sugestiile de șpăguială, amenințări și, pentru că nu am cedat, au venit controale și amenzi la greu. Singurul ajutor a fost că și eu fac politică, acest aspect calmându-i pe “prietenii” mei din Administrație. Am fost lăsat, în cele din urmă, să funcționez.

După acest episod, m-am lovit de altă problemă: au început sa curgă taxele… pe muncă, pe profit, pe aer, pe apă, pe soare etc. Lună de lună am descoperit că, deși nu beneficiez de servicii medicale, iar firma nu iese la pensie, plătesc o mulțime de bani pentru aceste contribuții. Însă, deși munca fizică are un volum important în activitatea mea, iar la început a trebuit să mă conformez, odată cu dezvoltarea firmei, am hotărât să angajez oameni, mai tineri, care să facă această muncă în locul meu! După o serie de anunțuri, au apărut pretendenți. Însă au apărut și pretențiile. Deși munca era pentru necalificați iar salariul era un pic peste cel minim, ei voiau leafa medie pe economie și mai puține ore de muncă. Nu mai vor să muncească oamenii, iar eu în glumă am zis că o să dau un anunț de angajare prin care ofer 2.500 lei salariu, program trei zile pe săptămână iar în zilele în care lipsește, angajatul va primi în plus 50 de lei! E o glumă, însă o glumă sinistră domnule Prim-Ministru Cioloș! Vin oameni beți, săraci, care spun că preferă sa meargă la Primărie, de unde primesc ajutor de urgentă, din care fac un grătar, se îmbată, se bat, se rănesc și ajung la spital, unde sunt tratați tot din banii noștri!

   Este bine că a crescut alocația pentru copii, însă unii fac copii doar de dragul banilor, iar copiii trăiesc în sărăcie, fără educație și vor deveni adulți, aidoma părinților lor! Statul vede cum alocația se cheltuie pentru bere și o pungă de cartofi, însă nu găsește o soluție. Toate acestea se întâmplă în timp ce firmele nu mai găsesc oameni pentru a munci. Leneșii sunt buni la vot, însă trăiesc din taxele mele, ale Dvs, domnule Ciolos, și din taxele românilor care vor să muncească! Vedem cerșetori care, din mila noastră, umplu buzunarele unor interlopi. Vedem oameni fără venituri care au mașini scumpe la care noi nu îndrăznim să ne gândim. Vedem chefuri cu mii de euro dați la lăutari, dar nimeni nu plătește taxe, un leu măcar. Vedem cum noi, plătitorii de taxe suntem bătuți sau umiliți pe stradă de oameni care doar fură Statul și pe noi, cetățenii! Vedem cum țara asta e hrănită doar de unii care vor să muncească și risipită de ceilalți. Vedem și… doar atât, nu putem face nimic! Ei sunt mai mulți la vot. Daca unii refuză să muncească, aș vrea și eu să refuz să mai plătesc taxe și impozite! Dar nu pot, fiindcă vine Poliția Locala, noua armă de jucărie a primarului, și te amendează dacă nu alimentezi contul din care sunt plătiți cei buni la vot!

   E greu, domnule Prim-Ministru, să stai la firma ta, să muncești din greu, iar prin fața ta să treacă cu sacoșe pline cu alimente primite gratis oameni care te sfidează, te jignesc, după care merg la primărie să-și încaseze Ajutorul de Lene! Cred că unii ajung să câștige prin astfel de metode cât pensia unui amărât care ani de zile a ținut în viață Statul din taxele lui.

   Mai nou, lângă firma mea, s-a deschis un sediu al unui cult bisericesc care acordă ajutoare celor sărmani. E de râs, dar să vedeți cum oamenii certați cu munca, sunt azi penticostali, mâine anglicani, poimâine martori ai lui Iehova! Totul pentru o sacoșă cu alimente pe care o puteau obține muncind. Mai punem și ajutoarele de la UE și ajungem la vorba unui prieten: ”Plec dimineața și văd în fața barului același grup de oameni pe care îl văd seara când mă întorc. În toamna asta o sa vând tot și o să mă așez lângă ei! Dacă ei nu mor de foame, nu mor nici eu!”

   De aceea vă scriu, domnule Ciolos, ca să vă întreb dacă să mai muncesc sau nu? Fiindcă în țara asta e mai bine să fi asistat social, decât unul care produce plus-valoare! Îmi doresc să cereți primăriilor să fie mai econoame cu ajutoarele sociale, că te doare rău când tu muncești, iar vecinul, asistat, face grătar din acești bani, azi, iar mâine îți cere pomană. Și bagă și copiii la înaintare!

   Va rog faceți ceva ca să merite să muncim în această țară și să putem face diferență între cel care muncește și cel care refuză acest lucru. Iar când mai vezi că oamenii plătiți din munca ta,îți zgârie mașina, îți sparg casa, iar tu din nou plătești pentru ca să fie pedepsiți, mai ca îți vine să pleci prin alte părți. Țara progresează prin muncă, prin taxe și prin cinste, nu prin pomeni electorale. Faceți ceva în această direcție si puneți Romania pe un făgaș normal! Cu respect, CETĂȚEANUL ROMÂN  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.