Acasă Externe Franța: Între 6.000 şi 8.000 de migranţi urmează să fie evacuaţi şi...

Franța: Între 6.000 şi 8.000 de migranţi urmează să fie evacuaţi şi să fie duşi cu autocarul în 287 de Centre de Primire şi Orientare

DISTRIBUIȚI

calais-migrants_0147099 – 24102016  Autorităţile franceze au început de dimineata operaţiunea de evacuare şi demolare a taberei ilegale de imigranti de la Calais. Primul autocar cu refugiaţi şi migranţi din “jungla” de la Calais a plecat la mai puţin de o oră de la începutul operaţiunii de evacuare.

Sunt puţine şanse ca oamenii să plece de bunăvoie mai ales că evacuarea vine după ce, aseară, zeci de refugiaţi au incendiat tomberoane şi au atacat forţele de ordine cu pietre. Poliţiştii au ripostat de altfel ieri cu gaze lacrimogene.

În total, între 6.000 şi 8.000 de migranţi urmează să fie evacuaţi şi să fie duşi cu autocarul în 287 de Centre de Primire şi Orientare , din toată Franţa, cu excepţia Ile-de-France şi Corsica. Fiecare Centru de Primire si Orientare va primi, în medie, circa 20 de persoane, pentru a evita afluxul prea mare.

Şaizeci de autocare sunt asteptate sa plece azi, 45 maine şi alte 40 miercuri. Autocarele vor fi echipate cu sisteme de urmărire prin satelit, pentru ca Prefectura către care se îndreaptă să le ştie în permanenţă poziţia. În timpul pauzelor de pe drum, autocarele vor fi păzite de jarndarmi. Cei care refuză să plece de bună-voie, vor fi arestaţi şi duşi în centre de detenţie.

O problemă este soarta celor 1.300 de minori neînsoţiţi care trăiesc acum în Franţa. În jur de 500 dintre ei vor fi preluaţi de Marea Britanie, pentru că au rude acolo. 1.250 de poliţişti şi jandarmi sunt desfăşuraţi luni în “jungla” de la Calais, pentru a asigura ordinea pe parcursul operaţiunii de evacuare, anunță RFI.roPROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.