Acasă Sud Giurgiu Giurgiu: Încă 16 irakieni opriţi la malul Dunării

Giurgiu: Încă 16 irakieni opriţi la malul Dunării

DISTRIBUIȚI

irakieni146678 – 04102016 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul P.F. Bechet au depistat 16 cetățeni irakieni, dintre care șase minori, care au trecut Dunărea, încercând să intre ilegal în România.

În baza unei informații obținute la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Bechet, judeţul Dolj, în data de 4 februarie, orele 2.30, poliţiştii de frontieră au  declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale. Cu această ocazie, au fost depistate și reținute, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, în zona localității de frontiera Gighera, județul Dolj, șaisprezece persoane care nu își justificau prezența în zonă la acea oră. Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bechet pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din cetățeni irakieni (opt bărbați, două femei și șase minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 42 ani). Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră bulgare, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În cadrul primelor cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că au plecat din țara de origine cu intenția de a ajunge în Germania. În acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria, unde au rămas o perioadă de timp, fiind ulterior preluați de călăuze care i-au transportat la malul Dunării, traversând fluviul cu două ambarcațiuni. Migranţii au declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.