Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: Dragnea și Ponta, primii pe liste. Călinoiu nu trece proba integrității

Gorj: Dragnea și Ponta, primii pe liste. Călinoiu nu trece proba integrității

DISTRIBUIȚI

dragnea-si-ponta147195 – 28102016  Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi-a depus joi la Biroul Electoral Judeţean candidatura ca independent pentru un post de deputat, după ce a fost exclus de pe listele PSD în urma unei condamnări de patru luni de închisoare cu suspendare, decizia magistraţilor nefiind însă definitivă. Acesta a declarat, după depunerea candidaturii, care a avut loc cu puţin timp înainte de expirarea termenului, că decizia de a merge ca independent a fost susţinută de colegii săi de partid, primari şi preşedinţi de organizaţii locale, după ce conducerea centrală a formaţiunii a refuzat să revină asupra listelor iniţiale de candidaţi stabilite de la nivel judeţean şi modificate ulterior de Comitetul Executiv Naţional.

În forma iniţială a listelor, la Senat primul loc era ocupat de Ion Călinoiu, iar la Camera Deputaţilor de Victor Ponta, urmat de primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea şi fostul prefect al judeţului, Alin Văcaru. După trimiterea acestora la Bucureşti, conducerea centrală a modificat respectivele tabele, excluzându-l pe Călinoiu din cauza condamnării primite şi pe primarul Ion Ciocea, înlocuindu-l cu locul 5 de pe lista de la Cameră, deputatul Mihai Weber.

Primarii şi preşedinţii de organizaţii locale au contestat listele aprobate de CExN, cerându-i lui Liviu Dragnea să revină asupra lor şi să se respecte ordinea votată de către Comitetul Executiv Judeţean. În acest sens, joi, o delegaţie a primarilor PSD s-a deplasat la Bucureşti pentru a discuta cu preşedintele partidului, aceştia nereuşind însă să îl vadă pe Liviu Dragnea, fiind primiţi de către secretarul executiv al formaţiunii. În timp ce erau la Bucureşti, aceştia au aflat însă că reprezentanţii PSD Gorj depuseseră deja listele cu candidaţi.

Primarii care îl susțin pe Călinoiu sunt indignați de faptul că Dragnea, condamnat definitiv, și Ponta, trimis în judecată, nu sunt supuși criteriilor de integritate, iar când vine vorba de un fost președinte de consiliu județean, care aduce voturi pentru partid, statutul se aplică întocmai.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.