Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Poliția, Jandarmeria și RAR Ilfov – acțiune de amploare

Ilfov: Poliția, Jandarmeria și RAR Ilfov – acțiune de amploare

DISTRIBUIȚI

politia147243 – 31102016  În perioada 28 – 31 octombrie a.c., polițiștii ilfoveni au acționat cu efective sporite pe raza întregului județ pentru îmbunătățirea climatului de siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere şi descurajarea intențiilor infracționale și contravenționale, tragerea la răspundere a celor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale.

La acțiune au participat 522 polițiști din cadrul structurilor de rutieră, ordine publică, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și acțiuni speciale.

Astfel, poliţiştii rutieri și de ordine publică au avut o prezenţă activă pe drumurile publice, unde au fost instituite filtre pentru depistarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care încalcă legislaţia rutieră, dar şi a celor care transportă bunuri provenite din comiterea de infracţiuni.

Polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul conducerii sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii de investigații criminale au desfășurat activități în vederea prevenirii furturilor din patrimoniul public și privat, dar și pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor care au comis astfel de fapte.

La activitate au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Ilfov și Grupării Mobile de jandarmi Matei Basarab, precum și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Astfel, ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 29 de infracțiuni și au aplicat 1783 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 1495 au fost aplicate conducătorilor auto care au încălcat prevederile legislației rutiere. 26 conducători au au fost amendați pentru că au condus sub influența alcoolului, iar 299 pentru depășirea regimului legal de viteză.

Polițiștii de ordine publică au efectuat controale la obiective asigurate cu pază. În urma activităților desfășurate, au aplicat 73 sancțiuni contravenționale în conformitate cu Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valoarilor și protecția persoanelor.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.