Acasă Politic Indonezia: Întrevederea ministrului de Externe, Lazăr Comănescu, cu omologul indonezian Retno L.P....

Indonezia: Întrevederea ministrului de Externe, Lazăr Comănescu, cu omologul indonezian Retno L.P. Marsudi

DISTRIBUIȚI

comanescu-retno-l-p-marsudi146876 – 12102016 –  În cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Republica Indonezia, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut la data de 12 octombrie 2016 convorbiri cu omologul său indonezian, Retno L.P. Marsudi. Dialogul a prilejuit evaluarea stadiului relațiilor româno-indoneziene, din perspectiva interesului reciproc al consolidării multisectoriale a cooperării dintre cele două state.

A fost evidențiat obiectivul comun al intensificării dialogului politic bilateral, instrument eficient de stimulare a colaborării în toate domeniile. Şeful diplomaţiei române a punctat importanța specială acordată de România intensificării legăturilor economice și comerciale dintre cele două țări.

Cei doi demnitari au salutat semnarea, cu ocazia vizitei, a Memorandumului de Înţelegere dintre Camerele de Comerț Naționale din România și Indonezia, a cărui implementare are capacitatea de a genera valoare adăugată eforturilor de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale. De asemenea, au exprimat satisfacție pentru consolidarea cadrului juridic bilateral prin intrarea în vigoare (la 7 octombrie 2016) a Acordului bilateral privind cooperarea în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere, terorismului şi altor infracţiuni internaţionale – domeniu de colaborare extrem de important în contextul actualelor provocări la adresa securității internaționale.

A fost convenită relansarea cooperării economice şi comerciale prin reluarea lucrărilor Comisiei Mixte, precum şi înfiinţarea unor consilii sau forumuri ale oamenilor de afaceri din cele două țări.

Cei doi miniştri au reliefat interesul pentru intensificarea colaborării bilaterale în sfera educației, științei și culturii, inclusiv prin extinderea sau actualizarea cadrului juridic bilateral în domeniile respective.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluţiile de pe scena internaţională, punând accent pe relevanța deosebită a cooperării internaționale în identificarea și implementarea de soluții eficiente la probleme majore, precum terorismul sau migrația.

Ministrul Lazăr Comănescu a adresat omologului indonezian invitaţia de efectua o vizită în România, invitaţie acceptată cu plăcere. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.