Acasă Politic Întâlnire româno-ucraineană la Iaşi

Întâlnire româno-ucraineană la Iaşi

DISTRIBUIȚI

frontiera2-1146647 – 03102016 –  În zilele de 28 și 29 septembrei, la Iaşi, s-a desfăşurat întâlnirea bianuală de lucru a Locţiitorilor Împuterniciţilor de Frontieră Principali şi Împuterniciţilor de Frontieră din România şi Ucraina, în baza prevederilor Tratatului între România şi Ucraina privind regimul frontierei de stat româno-ucrainiene, colaborare şi asistenţă mutuală în problemele de frontieră, semnat la Cernăuţi la data de 17 iunie 2003.

Delegatia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei a fost condusa de generalul-maior Yehorov Volodymyr  – șeful Direcţiei Regionale de Vest din cadrul Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, locţiitor al Împuternicitului de Frontieră Principal al Ucrainei, iar cea a Poliţiei de Frontieră Române de catre chestor de poliţie Liviu Bute, șef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – locţiitor al Împuternicitului de Frontieră Principal al României și comisar şef de poliţie Gheorghe Pandelea, șef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră laşi – locţiitor al Împuternicitului de Frontieră Principal al României.

Cele două delegații au analizat situaţia operativă de la frontiera româno-ucraineana, au evaluat modalitatea de supraveghere a acesteia şi au făcut schimb de informări cu privire la combaterea activităţilor infracţionale.

De asemenea, s-a stabilit faptul că numărul şi calitatea informaţiilor schimbate între împuterniciţii de frontieră au contribuit în mod pozitiv la adaptarea dispozitivelor de supraveghere a frontierei în vederea coordonării demersurilor la frontiera de stat pentru combaterea contrabandei cu ţigări şi migraţiei ilegale.

Şefii celor două delegaţii au analizat stadiul funcţionării punctelor de trecere comune situate la frontiera de stat româno-ucraineană, în vederea asigurarii unui trafic fluent al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor, inclusiv prin desfăşurarea de întâlniri pentru stabilirea unor măsuri comune în vederea scăderii timpilor de aşteptare.

Părţile au concluzionat că activitatea împuterniciţilor de Frontieră a fost orientată înspre descoperirea şi combaterea activităţilor ilegale la frontieră, consolidarea încrederii şi securizarea frontierei comune. S-a menţionat faptul că, toate problemele apărute la frontiera comună au fost rezolvate cu celeritate, în spiritul legii şi înţelegerii reciproce.

De asemenea, cele două delegaţii au stabilit o serie de măsuri privind principalele direcţii de cooperare şi conlucrare pentru perioada următoare, astfel: Să continue şi să perfceţioneze conlucrarea în sfera supravegherii frontierei de stat comune, între structurile de supraveghere a frontierei din România şi Ucraina; Să continue cooperarea pe linia desfăşurării de măsuri comune privind asigurarea supravegherii frontierei de stat româno-ucrainene pentru care Împuterniciţii de Frontieră ai părţilor să convină, planifice şi desfăşoare operţiuni comune de combatere a contrabandei cu ţigări şi a migaţiei ilegale; Să continue practica pozitivă a schimbului de date şi analize statistice, conform indicatorilor conveniţi. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.