Acasă Social Yahoo s-ar fi conformat unei solicitări secrete a guvernului american

Yahoo s-ar fi conformat unei solicitări secrete a guvernului american

DISTRIBUIȚI

yahoo146716 – 05102016 –  Corporația Yahoo a dezvoltat anul trecut un software personalizat pentru scanarea tuturor e-mailurilor primite de clienții săi, în căutarea unor date specificate de ofițeri de informații americani, afirmă agenția de presă Reuters, citând surse confidențiale ”care cunosc bine subiectul”.

Yahoo s-ar fi conformat astfel unei solicitări secrete a guvernului SUA, formulate fie de Agenția pentru Securitate Națională (National Security Agency, NSA), fie de Biroul Federal de Investigații (Federal Bureau of Investigation, FBI), au declarat agenției trei foști angajați ai Yahoo și o a patra persoană informată despre evenimente. Au fost scanate sute de milioane de conturi Yahoo Mail.

Experți în supraveghere au declarat pentru Reuters că este prima dată când se află că o companie americană din domeniul internetului a dat curs unei cereri a serviciilor de informații prin scanarea tuturor mesajelor la sosire, în timp real, nu doar a unei părți din mesajele arhivate. Reuters nu a reușit să afle ce anume informații erau căutate și nici dacă Yahoo a transmis efectiv ceva serviciilor secrete.

Singurul comentariu al Yahoo la solicitarea Reuters a fost că firma ”respectă legile Statelor Unite”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.