Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se va înființa incubatorul de afaceri ”București start-up”

București: Se va înființa incubatorul de afaceri ”București start-up”

DISTRIBUIȚI

firea-consiliuRegiunea București-Ilfov a fost exceptată de la finanțare pentru prioritatea de investiții în cadrul Proiectului Romania Start-up Plus147693 – 25112016­ –  Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședinta de ieri proiectul de hotărâre privind înființarea unui incubator de afaceri prin participarea Municipiului București, în calitate de fondator, la finanțarea și realizarea proiectului municipal de interes public “București Start-Up”.

Gabriela Firea a explicat că incubatorul de afaceri va asigura pentru toate afacerile nou-înființate decontarea chiriei pentru sediul social și pentru sediul de lucru – hala de producție, fabrică, atelier, decontarea utilitatilor. De asemenea, Municipalitatea va pune la dispoziția întreprinzătorilor un pachet integrat de servicii, care va include servicii de pre-incubare – consultanță pentru înființarea firmei, acordarea de asistență tehnică, administrativă și consultativă, consultanță juridică și de contabilitate, cursuri de formare antreprenorială și profesională, asigurarea cheltuielilor de înființare, dar si servicii post-incubare constand in asigurarea infrastructurii de utilități, a sistemelor IT, promovarea la târguri și expoziții, precum și în mediul online, accesul la surse de finanțare. Astfel, antreprenorii vor fi sprijiniti cu aceste facilitati timp de 5 ani.

 Principalele domenii care vor fi sprijinte sunt cele care vor duce la înfrumusețarea si dezvoltarea orasului-design urban, peisagistică, industrii creative, turism, servicii, alimentație publică, industrie textilă, marketing și publicitate.

Regiunea București-Ilfov a fost exceptată de la finanțare pentru prioritatea de investiții în cadrul Proiectului Romania Start-up Plus, proiect cu un buget de 105 milioane euro și care face parte din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. ”Cred că acest proiect va aduce un plus pentru dezvoltarea Capitalei, în ceea ce privește înfrumusetarea și dezvoltarea orașului, și este un gest pe care Primaria Generală îl face față de mediul de afaceri, pentru tinerii întreprinzatori care, chiar dacă au o ideea foarte bună, o idee care ar putea să aducă profit, nu au posibilitatea să găseasă sprijin material și de consultanță pentru a demara respectiva afacere”, a mai adăugat Firea. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.