Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Acuze grave la adresa Gabrielei Firea

București: Acuze grave la adresa Gabrielei Firea

DISTRIBUIȚI

nota-firea147515 – 15112016 – Ziarul Puterea scrie că Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis o ”Notă internă” la toate departamentele şi direcţiile din instituţie, prin care angajaţilor le este interzis să transmită informaţii consilierilor generali, fără acordul său prealabil, fapt care încalcă legea și comite abuz în funcţie.

În document se precizează că directorii pot participa la şedinţele Consiliului General, pentru a le oferi explicaţii aleşilor locali, în cazul în care aceştia le solicită, dar nu au voie să prezinte documente ajunse în direcţiile pe care le conduc, fără acordul primarului general.

Abuzul este cu atât mai grav, cu cât, de la începutul mandatului, Gabriela Firea a refuzat cu obstinație să răspundă interpelărilor și solicitărilor incomode, venite din partea consilierilor opoziției, susține sursa citată. În plus, nu informează Consiliul General cu privire la chestiuni vitale, care pot afecta bunul mers al Municipalității.

Un exemplu relevant este situația sediului Primăriei. Reamintim că Municipalitatea a pierdut în primă instanţă procesul cu proprietarul sediului în care stă cu chirie, judecătorul respingând cererea prin care chiria plătită să se constituie avans de cumpărare. Aşa se face că Primăria Capitalei are de achitat suma de 280.000 de euro pe lună pentru ultimii doi ani. Deşi sentinţa pe scurt a fost dată încă din 27 octombrie, Firea nu i-a anunţat public pe consilierii generali, aşa cum prevede legea.

Consilierii care au în spate mai multe mandate îşi amintesc că o astfel de decizie luase şi Sorin Oprescu, ceea ce nu i-a împiedicat pe angajaţi să denunţe abuzurile comise în Primăria Capitalei.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.