Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Apelul Ministerului Educației pentru CNSPIS

București: Apelul Ministerului Educației pentru CNSPIS

DISTRIBUIȚI

ministerul-educatiei147723 – 28112016­ – Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științfice lansează un apel de candidaturi în vederea ocupării celor 17 poziții de membru ale Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS). Procesul de selecție se va desfășura în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie și va fi coordonat de minister.

În conformitate cu prevederile metodologiei de selecție, aprobată prin ordinul ministrului Educației nr. 5.802/23.11.2016, se pot înscrie cadre didactice și cercetători care dețin cel puțin titlul de conferențiar sau de cercetător științific II ori titluri echivalente obținute în străinătate, dar și membri ai Academiei Române și ai unor instituții de cultură.

Aplicațiile pot fi depuse în intervalul 28 noiembrie – 6 decembrie pe platforma brainmap.ro. Ulterior, între 7 și 9 decembrie, Comitetul de selecție (numit prin ordin de ministru) va evalua candidaturile depuse și va anunța rezultatele. Selecția va ține cont de o serie de criterii minimale printre care conduita profesională și morală ireproșabilă, confirmată și recunoscută pe parcursul întregii activități, dublată de responsabilitate, echilibru, capacitate de analiză obiectivă și reziliență la presiuni exterioare. De asemenea, vor fi luate în calcul experiența (recunoscută în țară și străinătate) în măsurarea și analiza statistică, precum și în prognoze cu privire la învățământul superior, dar și capacitatea de înțelegere privind evoluțiile prezente/viitoare în domeniul științei și tehnologiei.

Lista nominală a celor 17 candidaturi selectate va fi publicată pe edu.ro și va fi supusă consultării publice timp de 5 zile (10 – 15 decembrie). În acest interval orice persoană fizică sau juridică poate transmite opinii argumentate în raport cu nominalizările Comitetului de selecție pe adresa de e-mail dgis@edu.gov.ro. De asemenea, se acceptă contestații de natură administrativă din partea candidaților la concursul de selecție.

Numirea membrilor CNSPIS, după soluționarea contestațiilor și analizarea tuturor opiniilor argumentate sau a eventualelor propuneri de completare, se face prin ordin de ministru pentru un mandat de 4 ani.

Consiliul Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS) este un organism consultativ al Ministerului Educației și are ca atribuții principale elaborarea și actualizarea permanentă a indicatorilor de monitorizare a învățământului superior și prognoza evoluției acestuia, în raport cu dinamica pieței muncii. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.