Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cinci șefi din Sănătate, pe mâna ANI

București: Cinci șefi din Sănătate, pe mâna ANI

DISTRIBUIȚI

147345 – 04112016  Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură penală în cazul a cinci foști și actuali angajați cu funcții de conducere în sistemul medical.

Cristian Florinel Pricop, medic șef Secție Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila s -a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 decembrie 2014 – 17 septembrie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de medic șef secție la Secția Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila și de administrator al S.C. Ortocris S.R.L.. S

Daniela Cristiana Safta, șef Secție Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 – 18 februarie 2016, întrucât a deținut simultan funcția de șef secție Pediatrie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, județul Olt și de administrator în cadrul S.C. Safta Dana Ped S.R.L..

Kraft Zsolt Bela, șef Secție Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, județul Harghita, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 aprilie 2006 – 10 octombrie 2016, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de șef secție Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, județul Harghita, a desfașurat activități de manager ca administrator al S.C. Asklepios S.R.L. (având ca obiect de activitate ”activități de asistență medicală specializată”), încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) și art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006 cu modificările și completările ulterioare.

Hompoth Gyorgy, medic șef Secție Obstretică – Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iulie 2013 – 21 mai 2015, întrucât a exercitat simultan funcțiile de șef secție Obstretică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și de administrator al S.C. Sananova S.R.L. și S.C. Sananova Echipamente Medicale S.R.L., iar Viorel Bărăgan,  fost director al Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj, s-a aflat în conflict de interese penal. În cursul anului 2013, acesta a semnat un contract de colaborare între Centrul Județean de Aparatură Medicală Dolj (în calitate de director) și S.C. Centrul de Service de Aparatură Medicală Oltenia S.R.L. (în calitate de administrator), în condițiile în care persoana evaluată a realizat venituri salariale atât de la Centrul Județean de Aparatură Medicală cât și de la Centrul de Service Aparatură Medicală Oltenia SRL.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Bărăgan a infracțiunii de conflict de interese. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.