Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cioloș: E nevoie de o Constituție care să reflecte lecțiile și...

București: Cioloș: E nevoie de o Constituție care să reflecte lecțiile și experiențele democratice

DISTRIBUIȚI

ciolos2147712 – 25112016­ –  Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că pentru dezvoltarea României este nevoie de o reformă profundă a statului, de o reîmprospătare a clasei politice și de o Constituție care să reflecte lecțiile și experiențele democratice și consensul real al societății asupra drepturilor și libertăților cetățenilor, informează Agerpres.

„Avem nevoie de dezbateri de substanță din care să rezulte o Lege Fundamentală adaptată, care instituțional să reflecte lecțiile și experiențele democratice pe care le-am parcurs deja ca stat și care ca substanță să reflecte consensul real al societății asupra drepturilor și libertăților de care dorim să ne bucurăm și pe care le merităm toți ca cetățeni”, a afirmat premierul Cioloș la o ședință festivă a CCR.

Reuniunea de vineri a fost prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la adoptarea Constituției din 1866 și a 25 de ani de la adoptarea celei din 1991. În opinia premierului, „Constituția este reperul de neclintit al României de 150 de ani pentru funcționarea statului de drept, sistemului juridic și politic”. El a precizat că printre cele mai importante principii consfințite prin Legea Fundamentală este independența justiției. „Este ceea ce trebuie să protejăm și să asigurăm prin toate acțiunile noastre instituționale sau politice”, a spus Cioloș.

Un alt principiu consfințit de Legea Fundamentală este legat de drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, a adăugat șeful Guvernului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.