Acasă Externe Agenda Europeana București: Misiune de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare

București: Misiune de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare

DISTRIBUIȚI

comisia europeana147582 – 18112016 – În perioada 15 – 17 noiembrie, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), o delegație a Comisiei Europene a efectuat o misiune de evaluare în România. Experții MCV au avut întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curți de Casație și Justiție, Ministerului Public, Direcției Naționale Anticorupție, Agenției Naționale de Integritate.

În cadrul întâlnirilor, aspectele abordate au vizat progresele înregistrate în domeniile care intră în aria MCV, precum: implementarea Strategiei pentru Dezvoltarea Sistemului Judiciar, punerea în aplicare a codurilor, modificarea legilor justiției, stadiul operaționalizării Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, Strategia Națională Anticorupție, corupția la nivel înalt, precum și achizițiile publice.

Totodată, experții au discutat cu reprezentanții Ministerului Justiției despre resursele existente (resurse umane, infrastructură și IT), cooperarea cu alte instituții-cheie și sustenabilitatea rezultatelor.

Prezenta misiune este ultima din acest an și a avut ca scop buna documentare în vederea elaborării următorului raport care va fi publicat la începutul anului 2017. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.