Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Reținuți pentru omor

București: Reținuți pentru omor

DISTRIBUIȚI

147390 – 08112016  La 7 noiembrie, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Constantinescu Dragoş Constantin pentru infracţiunea de tentativă de omor, precum şi împotriva inculpaţilor Vîlcu Laurenţiu Ionuţ şi Vîrşescu Romică Daniel pentru infracţiunea de favorizarea făptuitorului. Totodată, s-a dispus reţinerea celor trei inculpaţi pentru o perioadă de 24 de ore.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în noaptea de 29/30 octombrie 2016, în jurul orelor 4:00, în timp ce se afla într-un restaurant din sectorul 6, victima R.D.O., aflată în stare de ebrietate, a fost scoasă din incintă de către bodyguarzi, iar în momentul în care a ajuns în faţa localului a fost lovită violent de către inculpatul Constantinescu Dragoş Constantin, fiind proiectată cu capul în asfalt, unde a rămas în stare de inconştienţă.

Ulterior, în condiţiile în care trei dintre camerele sistemului de supraveghere video al localului au surprins în mod direct desfăşurarea agresiunii, în scopul evident al împiedicării aflării adevărului şi al zădărnicirii urmării penale, Vîrşescu Romică Daniel, patronul restaurantului în cauză, ajutat de numitul Vîlcu Laurenţiu Ionuţ, administratorul restaurantului, a dezactivat sistemul de supraveghere video, decuplând sistemul tip DVR pe care erau stocate imaginile şi ascunzându-l.

În continuare, în vederea îngreunării urmării penale, cei doi reprezentanţi ai restaurantului au luat legătura cu persoana care se ocupa cu mentenanţa sistemului de supraveghere video şi i-au comunicat că în weekend a avut loc un incident la restaurant, motiv pentru care, când va fi întrebat, va trebui să susţină că sistemul nu a fost funcţional, fapt pentru care chiar el a ridicat sistemul de stocare în săptămâna anterioară.

Mai mult, la solicitarea expresă a organelor de cercetare penală de a preda înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere, Vîrşescu Romică Daniel şi Vîlcu Laurenţiu Ionuţ au refuzat să predea înregistrările, susţinând că sistemul nu este funcţional.

În cursul zilei curente, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti în vederea luării măsurii arestării preventive a  celor trei inculpaţi pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.