Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: USR, tunurile pe Dragnea și Udrea

București: USR, tunurile pe Dragnea și Udrea

DISTRIBUIȚI

usr147745 – 29112016­ – Nicușor Dan, Cristian Ghinea, Florina Presadă, Dan Barna și Cătălin Drulă au prezentat într-o conferință de presă proiectele pe care USR le va propune viitorului guvern. Liderul USR, Nicușor Dan, a subliniat că de includerea proiectelor în programul de guvernare depinde susținerea viitoprului guvern și că unele dintre ele au fost demarate deja în mandatul Cioloș. El a reamintit că USR nu va susține un guvern cu persoane controversate și a respins categoric orice alăturare de PSD. A reiterat, totodată, intenția USR de a susține în parlament revizuirea Constituției pentru eliminarea imunităților speciale, dar și-a exprimat îndoiala că vechile partide, PSD și PNL, vor susține o astfel de inițiativă, ca și în cazul aprogării pensiilor speciale.

Partidele vechi se întrec în populisme, soluțiile USR sunt clare și moderate, a spus Nicușor Dan.

Propunerea cu cel mai mare impact este cea privind unificarea fondurilor pentru dezvoltare.

Cristrian Ghinea a criticat în termeni duri instrumentele create de Elena Udrea și Liviu Dragnea când cei doi au condus Ministerul Dezvoltării Regionale, Compania Națională de Investiții și Programul de dezvoltare locală, linii de finanțare netransparente alimentate cu miliarde de lei, aproape cât fondurile europene. USR va cere în Parlament publicarea raportului Curții de conturi privind gestionarea acestor fonduri, care poate fi accesat în prezent doar în rezumat.

Vechile partide se bat partidele se bat pe cine ține pixul, noi vrem sa desființăm pixul cu care se alocă bani în mod arbitrar, a spus Ghinea.

Cristian Ghinea a prezentat și proiectul USR privind Grupurile de acțiune locală, care susțin dezvoltarea mediului rural respectiv a fermelor familiale si a agriculturii de mijloc și care au și un rol social, în educație și pentru problemele minorității rome. Fostul ministru al Fondurilor europene a vorbit și despre crearea fondului național pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic: În ritmul acesta clădirile interbelice vor fi reabilitate în 1400 ani.

În domeniul politicii externe, Ghinea a criticat politica României de relații cu oligarhii de la Chișinău care-și arată acum efectele negative. Ghinea a aminit de fondul creat de Traian Băsescu și gestionat de Elena Udrea pe jumătate necheltuiți și a propus constituirea fondului Libertatea ci linii de granturi pentru presa independentă, grupurile comunitare și obșești, grupuri comune româno-moldovenești autoritățile locale și proiectele culturale.

Dan Barna, candidat USR Sibiu a propus, în numele USR, desființarea pseudoacademiilor care dau tinichele csamarilei Politice, precum Academia de Științe ale Securității Naționale, și realocarea fondurilor către indroducerea științei în educație.

Fostul consilier al lui dacian Cioloș pentru infrastructură, Cătălin Drulă, a remarcat că vom sărbători marea Unire fără nicio autorstradă care sa treacă Munții Carpați. Drulă a menționat debirocratizarea în domeniul infrastructurii dezvăluind că, în prezent, trebuie elaborate sute de pagini pentru a schimba poziția unui picior de pod. Planul USR pentru nou-înființata Companie Națională de Investiții Rutiere: vor fi angajați experți internaționali și, cu asistența BEI și a unor mari companii, vor fi elaborate proiectele strategice care să conecteze provinciile istorice. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.